Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Rallyecoureur Sebastien Ogier wint Race of Champions

De Fransman Sebastien Ogier heeft in de Esperit Arena in Düsseldorf de Race of Champions op zijn naam geschreven. In de finale versloeg de Fransman de Deense Le Mans Legende Tom Kristensen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s ROC
roc_groepsfoto
Deze 15 coureurs uit verschillende autosporttakken zorgden in de Esperit Arena
in Düsseldorf voor veel autosportplezier
.

Sebastien Ogier is de beste
Van de vijftien coureurs uit de diverse takken van autosport mag de Fransman Sebastien Ogier zich een jaar lang de beste noemen. Ogier, die dit jaar maar liefst vijfmaal in het WRC zegevierde versloeg direct bij zijn allereerste deelname Le Mans Legende Tom Kristensen.

Sebastien Ogier: “Ik ben helemaal gelukkig. Het was een prachtig weekend en het was natuurlijk al fantastisch om direct bij mijn eerste deelname in de finale te zitten. Je moest een groot aantal auto’s en de baan leren kennen. Maar ik geloof dat ik het niet slecht gedaan heb, want ik heb constant gepushed. Tom is natuurlijk een goede coureur en het is fantastisch om hier te winnen!”

Tom Kristensen belandde in de Finale nadat hij Michael Schumacher met een verschil van 2/100e versloeg. In de semi-finale versloeg Ogier regerend DTM Kampioen Martin Tomczyk. Tom Kristensen: “Sebastien heeft verdiend gewonnen. In de ROC-auto bevond hij zich op koude banden gewoon aan de top. Maar het verslaan van Michael Schumacher en Sebastien Vettel is voor mij een enorme prestatie, zeker in Duitsland. Het voelt zelfs beter aan dan de Kerst!”

race_of_champions_finale
Zinderende Finale tussen Sebastien Ogier en Tom Kristensen.


Kwart finales
In de kwartfinale versloeg Michael Schumacher zijn landgenoot Sebastien Vettel. De Britten deden het slecht in de kwartfinales. Andy Priaulx werd door Ogier verslagen, David Coulthard moest in Ogier zijn meerdere erkennen, en Jenson Button moest tegenover Tom Kristensen het onderspit delven.

Met de formering van vier groepen met vier rijders kwam de spanning er helemaal in. In Groep A sneuvelde de winnaar van vorig jaar, de Portugees Felipe Albuquerque. In de eerste heat van zijn groep kampte hij met een nukkige auto. Andy Priaulx won driemaal en David Coulthard tweemaal. X-Games/NASCAR-man Travis Pastrana kwam niet verder dan één zege.

race_of_champions_vettel
Sebastien Vettel werd door Michael Schumacher verslagen. Hier zien we Vettel in
actie met de FJ Racecar.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet