Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div; Circuit Zolder presenteert kalender 2012

Circuit Zolder bereidt volop 2012 voor. Vorige maand nog werd al duidelijk dat het recent afgesloten WTCC niet meer zou terugkeren, maar dat GT1 opnieuw te verwachten zou zijn. Nu kan ook bevestigd worden dat de Le Mans Series volgend jaar een stop inlassen op Circuit Zolder, dat hiermee opnieuw een afwisselende kalender kan presenteren. Nog niet alle raceweekends zijn bekend, maar de hoogtepunten liggen vast.

Tekst PR
Foto's archief autosport.nl

2011_start_race


FIA GT1 keer terug naar Zolder
2012 is het tweede kalenderjaar dat Thierry Deflandre aansnijdt als algemeen directeur van het circuit: “De internationale kick off van ons seizoen is opnieuw GT1 World Championship, dat dit jaar in combinatie met de Belgische kampioenschappen een mooi gevuld circuit kon zien voor de eerste Europese manches. Ook in 2012 zien we graag en gratis veel vrouwen naar Circuit Zolder afzakken, ondermeer voor de tweede editie van onze zogenaamde ‘Glamour Village’.” Het weekend vindt plaats op 21 en 22 april 2012.

Met Clean Week 2020 heeft Circuit Zolder zijn duurzame ambitie de voorbije jaren in de kijker gezet, want de evolutie van mobiliteit én gemotoriseerde sporten gaat snel, héél snel. “Circuit Zolder wil in dit veld een betekenisvolle rol spelen, meer nog: voorloper zijn. We bouwen dit stelselmatig, maar met duidelijke focus, uit. De volgende editie vindt plaats van 3 tot en met 6 mei 2012, en laat zich nu al goed gevuld aankondigen.”, zegt Deflandre.


ws_lms_polewinner_lmp2
De LMP2's gaan in Zolder voor spektakel zorgen?

Met de komst van de Le Mans Series op 19 en 20 mei 2012 zal de variatie in de kalender toenemen. De reeks van Patrick Peter treedt dan wel aan zonder de LMP1 in 2012, het is en blijft een aantrekkelijke serie die menig autosportliefhebber graag ziet komen. Circuit Zolder kijkt in elk geval uit naar de komst van deze naar schatting 30 auto’s tellende armada voor de ‘6 Hours of Zolder’.

De Dutch Supercar Challenge (al dan niet onder de noemer Benelux) zal trouwens 3 keer te verwachten zijn op Circuit Zolder, met name bij GT1, de Zolder Superleague (op 7 en 8 juli 2012, een organisatie van promotor Dick Van Elk) en optioneel tijdens de 24 Hours of Zolder (zie verder).

Belgian Endurance Championship en Belgian Sprint Championship zijn eveneens gepland tijdens het weekend van GT1, en rijden op 20 en 21 oktober 2012 tijdens de Belgian Masters hun tweede kampioenschapswedstrijd op Circuit Zolder. Deelnemers van beide kampioenschappen zijn ook potentiële deelnemers aan de 24 Hours of Zolder.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet