Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Charles Pic bemachtigt Marussia-stoeltje

charles_pic

De Fransman Charles Pic mag zich volgend jaar Formule 1-coureur noemen. Hij heeft het stoeltje van Jérôme d’Ambrosio overgenomen bij Virgin, dat volgend jaar als Marussia door het leven zal gaan. Pic wordt daar teamgenoot van Timo Glock.

Tekst: Daan Jeuken. Foto: Marussia Virgin

Young Driver test
Charles Pic testte twee weken geleden na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi al voor Marussia, tijdens de Young Driver test. “Als rijder denk je er altijd klaar voor te zijn, maar in Abu Dhabi merkte ik pas hoe het echt is. Het team gaf mij die kans, het was aan mij om die te grijpen. Ik was zelf wel tevreden over mijn prestatie daar en het team klaarblijkelijk ook. We hebben prettig samengewerkt en het is geweldig dat we dat nu een heel jaar gaan doen.”

Teambaas John Booth: “We hebben Charles al een paar jaar in het vizier, maar je kunt tijdens zo’n test pas echt een oordeel vellen. We hebben een uitgebreid testprogramma voor hem klaargezet om zijn ware potentieel te bekijken. Het was voor hem allemaal nieuw in zo’n Formule 1-auto, maar hij pakte het meteen zeer gefocust op en deed precies wat hij moest doen. We hebben nu de hele winter om ons voor te bereiden, maar die is voorbij voor je er besef van hebt, dus we zullen hard aan het werk gaan.”

Tot slot had teambaas Booth ook nog een woord van dank voor Jérôme d’Ambrosio, die op zoek moet naar een nieuw zitje. “Ik wil Jérôme bedanken voor zijn harde werk. Ik weet zeker dat hem nog een rooskleurige toekomst voor de boeg staat en daar wensen we hem veel succes bij.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet