Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1 update: Onzekerheid over herstel van Robert Kubica

kubica_torso

Robert Kubica heeft zijn team Lotus Renault laten weten dat zij voor de start van seizoen 2012 nog niet op hem kunnen rekenen. “Het herstel verloopt voorspoedig en de artsen zijn zelfs onder de indruk hoe snel het gaat. Maar ik moet realistisch zijn en het team de gelegenheid geven om zich tijdig te kunnen voorbereiden op volgend seizoen. Het was een moeilijke beslissing want ik heb keihard gewerkt aan mijn herstel, maar ik besef dat dit wel het meest redelijke is”, verklaarde een emotionele Kubica.

Tekst: Marco Antheunisse, foto: Lotus Renault GP

Lotus Renault GP had, bij monde van Eric Boullier, liever gezien dat de Pool fit genoeg zou zijn om te rijden, maar prijst hem om zijn volwassen beslissing. “Alle 520 teamleden van Lotus Renault GP zijn diep teleurgesteld, want we hoopten echt dat Robert in Australië weer aan de start zou kunnen staan. Dat hij ons nu al laat weten dat dit niet gaat lukken is een enorme tegenvaller, maar geeft wel aan dat Robert het beste voor heeft met het team. Wij staan dan ook nog steeds volledig achter hem en zullen hem steunen waar mogelijk. We hebben een compleet testprogramma voor hem voorbereid met een simulator, formulewagens en een F1. Wanneer Robert er klaar voor is kan hij daar direct mee gaan beginnen.”

Stoelendans
Het team, dat overigens vanaf volgend jaar verder gaat als Lotus GP omdat Renault zich nog verder terugtrekt en slechts leverancier van de motoren zal zijn, gaat nu op zoek naar een goede vervanger. Nadat eerst Nick Heidfeld afgedankt werd en Bruno Senna het seizoen mocht afmaken, schijnt nu ook Romain Grosjean weer in beeld te zijn. Vitaly Petrov, die onlangs kritiek op het Lotus Renault team uitte, is er nog allerminst zeker van of hij volgend jaar achter het stuur van de Lotus mag plaatsnemen. De stoelendans bij Lotus GP is dus in volle gang!

Update
Volgens Daniele Morelli, de manager van Robert Kubica, klopt de door Lotus Renault GP naar buiten gebrachte informatie niet en is de Pool verkeerd geciteerd. “Ik begrijp niet goed waarom Renault Robert’s woorden heeft verdraaid”, vertelt Morelli in de Italiaanse Gazzetta dello Sport. “Het is niet waar dat hij niet klaar zal zijn voor 2012: hij heeft gezegd dat hij geen zekerheid heeft dat hij fit zal zijn voor de eerste testen in februari.”

Een volgende opmerkelijke uitspraak van Morelli is dat Kubica geen contract met Lotus Renault heeft tot eind 2012, maar tot en met december 2011. “Dus we zijn met ingang van 1 januari 2012 vrij om onze eigen beslissingen te nemen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet