Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Vader en zoon Brundle naar Le Mans 2012

Oud F1-coureur en BBC F1 commentator Martin Brundle(52) zal in 2012 met zijn zoon Alex aan de 24 Uur van Le Mans deelnemen met een door Greaves Motorsport ingeschreven LMP2 Zytek Z11 SN Nissan.

Tekst Willem J. Staat
Foto Nissan

lmp2_nissan_b_le_mans
Met steun van Nissan gaan vader en zoon Brundle in 2012 voor een LMP2 zege op Le Mans!

Vader en zoon Brundle naar Le Mans 2012
Het team van Greaves Motorsports zal Martin en Alex Brundle inschrijven voor de 24 Uur van Le Mans met een LMP2 Zytek Z11 SN. Voor vader Brundle betekent dit een terugkeer naar Nissan. In 1997 nam hij met een R390 GT1 aan de 24 Uur van Le Mans deel.

Daarmee treedt de familie Brundle in de stappen van de Andretti’s en Mansell’s, die eveneens op Le Mans aantraden. Martin Brundle: “Ik kijk er nu al naar uit om met Nissan en het Greaves Motorsport LMP2 Team aan de 24U van Le Mans deel te nemen. Dit is een onverwacht genoegen dat verhoogd wordt met het feit dat mijn zoon en ik teamgenoten zijn! Het moet in één van de grootste autoraces ter wereld een bijzonder gevoel zijn om de auto aan Alex over te geven! Een klasse-overwinning is één van de fanatieke doelstellingen.

Alex Brundle(21): “Met de kans om aan de gehele Le Mans Series deel te nemen hou ik ervan om naast mijn eenzitteractiviteiten in 2012 op Le Mans te rijden. Mijn vader heeft daar vele malen aan de leiding gelegen, pole behaald, en deel uitgemaakt van het winnende team. Dit kan mijn leerproces versnellen. Ik wil Nissan en Greaves Motorsport bedanken dat zij deze gelegenheid gecreëerd hebben. Ik zal deze dan ook optimaal benutten!”

Simon Sproule, Vice President Corporate Global Marketing Communications van Nissan: “Ik ben verheugd dat Nissan wederom deel uitmaakt van de beroemdste race in de autosport. Ditmaal met een fascinerende vader-zoon combinatie. Wij zullen Greaves Motorsport een betrouwbare en krachtige motor ter beschikking stellen zodat Martin en Alex in staat kunnen zijn, het succes van 2011 te herhalen. Martin heeft in Endurance op alle terreinen gewonnen. Alex heeft tijdens tests op Paul Ricard en Le Mans een sterke indruk achtergelaten. En dit weerspiegelt de ervaring en het natuurlijke talent waarover hij al op zijn 21e beschikt.

Afgelopen seizoen won het team de LMP2 Klasse op Le Mans met Karim Ohjeh, Olivier Lombard en Geoff Kimber Smith.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet