Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: De la Rosa volgend jaar HRT-coureur

de_la_rosa

Pedro de la Rosa maakt volgend jaar weer eens zijn rentree. De Spanjaard gaat voor zijn landgenoten van HRT rijden, dat dolgraag een Spanjaard in het stoeltje zag zitten.

Tekst: Daan Jeuken. Foto: Sauber

”Belangrijke stap”
Hoewel De la Rosa vast wel zal inzien dat hij volgend jaar achteraan op de grid zal staan, spreekt hij van “een erg belangrijke stap” in zijn carrière. “Ik heb er lang over nagedacht, maar heb geconcludeerd dat ik in ben voor de uitdaging. Ik wilde graag weer racen en vind het mooi om dat ook nog bij mijn landgenoten te kunnen doen. Ik zal hard moeten werken en me bescheiden opstellen, maar we weten waar we over twee jaar willen staan.”

Ontwikkeling
De la Rosa reed dit jaar één race, in Canada als vervanger van Sergio Perez. Verder was hij testrijder bij McLaren, waar hij al jaren wordt geroemd om zijn ontwikkelingswerk. Dat zou bij HRT wel eens van pas kunnen komen, want het team bungelt ook in zijn tweede jaar troosteloos onderaan. Het is dan wel te hopen dat HRT een paar keer kan testen, want afgelopen winter schitterden ze bij testdagen nogal eens in afwezigheid.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet