Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: Autosport op de Techno Classica

Gisteren opende de Techno Classica, de grootste beurs van Europa op het gebied van oldtimers en klassiekers, zijn deuren in het tentoonstellingscomplex in de Duitse stad Essen. Naast tal van prachtige exemplaren uit de rijke historie van ons favoriete vervoermiddel was er ook voor autosportliefhebbers genoeg te zien. Een kleine selectie van wat er tot en met aanstaande zondag allemaal in de Messe Essen te bewonderen valt.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Autmotive Productions


 Skoda EK Toerwagens

Skoda kennen we de laatste jaren vooral uit het WK Rally. Het Tsjechische merk is een van de oudste van Europa en was in het communistische tijdperk actief in de toerwagenracerij. In de jaren zestig en zeventig werd deelgenomen aan het EK Toerwagens, waarbij de Skoda's ook regelmatig op Zandvoort in actie kwamen. In Essen stond een fraai exemplaar.

 VW Golf Groep A Eriksson

Bij Volkswagen wordt dit jaar het 30-jarig jubileum van de vermaarde Golf GTI gevierd. Op de stand van het merk uit Wolfsburg stond een bijzonder fraai origineel exemplaar uit de allereerste serie in het rood, dat we zó zouden willen hebben... Een van de sportieve successen die met de Golf werd behaald, was het winnen van het WK Rally in Groep A door Kenneth Eriksson in 1987. De auto waarmee hij dat deed, stond in Essen ook op de stand.

 Golf GTI

Bij Audi stond de overbekende, maar wel heel mooie Auto Union Type C Rennwagen. Een replica, vakkundig vervaardigd door de specialisten bij Crosthwaite & Gardiner in Zuid-Engeland. Het wachten is nu op de voltooing aldaar van de replica van de Type D Bergrennwagen, die tijdens het Goodwood Festival of Speed zijn opwachting moet maken. Overigens heeft ene heer B. Ecclestone bij Crosthwaite & Gardiner ook een replica van de Type C besteld, als aanvulling op zijn toch al indrukwekkende collectie Grand Prix-voertuigen. Naar verluidt is Ecclestone de enige die van Audi toestemming heeft gekregen een dergelijke replica te bestellen. Hij is ook een van de weinigen die zo'n miljoenenproject kan betalen...

 Auto Union Type C
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet