Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: AC/DC Rocker verrast bij Daytona tests

De voorbereidingen voor de 24U van Daytona eind januari lopen al op volle toeren. De afgelopen dagen werd er uitgebreid op Daytona getest. Ook de nieuwe Corvette kwam in handen van Antonio Garcia voor het eerst in actie. AC/DC rocker Brian Johnson verraste met snelle tijden.

Tekst Willem J.Staat
Foto’s GrandAM

2011_rocker_brian_johnson
Brian Johnsen. Deze "bejaarde rocker" is vastbesloten om tijdens de 24U van Daytona
het gaspedaal diep in te trappen!

AC/DC rocker verrast bij Daytona tests
AC/DC rocker Brian Johnson is vast besloten om aan de 50e editie van de 24U van Daytona deel te nemen. Afgelopen week kwam hij met de 50+ Racing/Predator No 50 BMW/Riley in actie. De GrandAm-organisatie maakt echter geen tijden bekend maar wist wel de rondetijden van Johnson te onthullen. Die liet direct bij de eerst kennismaking een tijd van 1.48 registreren. Tijdens de 24U van Daytona zal hij samen met de Elliott Forbes Robinson, Jim Pace en Carlos de Quesada de BMW/Riley besturen.

Sportscarveteraan Elliott Forbes Robinson: “Wij gingen uit op slicks en we hadden behoorlijk veel grip. Er stonden zelfs geen plassen op de baan. We hebben wat remblokjes ingereden en dit ging perfect want er was toch niemand op de baan. Brian Johnson en zijn collega Bryon Defoor hebben als coureurs werkelijk veel progressie gemaakt!” Maar er reden nog meer interessante prominenten. Skateboardlegende Bucky Lasek en de Grammy Award winnende muziekproducent Jim Jonsin kwamen met een Porsche GT3 in actie. Dit duo zal trouwens in de Continental Tire Sportscar Challenge uitkomen.

2011_rocker_johnson_actie
Rocker Brian Johnson(50) dwong behoorlijk veel respect af!

AC/DC zanger Brian Johnson: “Het is prettig om in het gezelschap van deze reuzen te verkeren. Ik heb wat historisch geracet, maar dit is het echte grote werk. Ik ben er op gefocust om het goed doen en ik wil het team zeker niet in de steek laten!”

FIA GT1 Kampioen Lucas Luhr zal tijdens de komende 24U van Daytona samen met de Fransman J.K. Vernay in de Starworks Motorsport Ford/Riley uitkomen. De Starworks Motorsport Ford/Riley liep bij een lichte crash een beschadigde splitter op. Alle ogen waren natuurlijk gericht op de nieuwe Corvette, die in handen van de Spanjaard Antonio Garcia zijn debuut maakte. Bij de Corvette met het startnummer 09 werden vooral aërodynamische delen getest.

2011_garcia_corvette_actie
De gloednieuwe Corvette kwam eveneens in actie.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet