Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Corvette verrast met Daytona Prototype

Corvette presenteerde vandaag haar 2012 Daytona Protype dat tijdens de 50e editie van de 24 Uur van Daytona eind januari zal debuteren.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm/NASCAR

gm_dp_2o12-1
Van de GT's naar de DP's, het GrandAm Prototype van Chevrolet.

Corvette verrast met Daytona Prototype
Tijdens het weekend van 26-29 januari zal de Corvette Daytona Protype zal debuut maken. Jim Campbell, Vice President van “Chevrolet Motorsport and Performance Vehicles”: “Omdat de Daytona Prototypes de gelegenheid voor innovatie bieden past het uitstekend bij Chevrolet. Endurance en sportscar racing is voor ons als fabrikant een uitstekend platform om te testen en te leren. De typische Corvette styling is in deze auto geïntegreerd.”

GrandAm President Tom Bledsoe: “GrandAm’s nieuwe Daytona Prototype concept is er opgericht om fabrikanten kostenbesparend hun merk te laten etaleren. Chevrolet heeft dit met haar nieuwe Daytona Prototype gedaan.Deze bekendmaking heeft mogelijk verstrekkende gevolgen met de potentie om het gezicht van sportscar racing definitief te veranderen.”

Vier teams zullen in 2012 met het Corvette Daytona Prototype uitkomen. Dit zijn de No 90. Spirit of Daytona Racing, de No. 10 SunTrust Racing, de No. 99 Gainsco/Bob Stallings en de Startnummers 4 en 5 van Action Express Racing.

Het Chevrolet Daytona Prototype is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Pratt&Miller, Riley, Coyote en Dallara. Mark Kent, GM’s sport directeur: “Het IMSA GTP Chevrolet Prototype dat in de tachtiger jaren door het team van Hendrick Motorsports werd ingezet, vormde de inspiratie voor dit nieuwe Corvette Daytona Prototype!”

Chevrolet heeft natuurlijk een lange historie op Daytona. Zora Arkus Duntov, de geestelijke vader van de Corvette vestigde in 1959 enkele snelheidsrecords met de Corvette SS. In 2001 won de Corvette in handen van Johnny O’Connell, Chris Kneifel en Frank Freon de 24U van Daytona.

gm_dp_2012-2
Wereldprimeur van Chevrolet!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet