Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Nieuws van woensdag 16 november 2011

Onenigheid tussen de bouwer van het circuit en de organisatie is er de oorzaak van dat de bouwwerkzaamheden van Circuit of the Americans in Austin zijn stopgezet. Conflict moet snel worden opgelost, lijkt ons. Al hebben ze nog even de tijd. De GP wordt volgend jaar van 16 tot 18 november gehouden.

Fabio Leimer was uiteraard zeer blij met zijn test voor Sauber gisteren. De auto was vooral gemakkelijk te besturen in de bochten. Het was even wennen aan alle mogelijkheden van de vele knoppen op het stuur. Op de eerste dag van de Young Driver test op het circuit van Abu Dhabi reed de Zwitser naar een vierde tijd. 2,3 seconden achter de snelste, Jean-Eric Vergne in de Red Bull.

Jean-Eric Vergne was vandaag ook de snelste op het Yas Marina circuit, 0,177 sec. langzamer dan de tijd van gisteren. Jules Bianchi reed zijn Ferrari naar de tweede tijd voor Vallteri Bottas (Williams) die zich na de test haastte om op tijd te zijn voor de Formule 3 GP van Macau. Gary Paffett veroorzaakte een rode vlagsituatie nadat zijn McLaren veel olie verloor op de baan. Esteban Gutierrez was vijfde in de Sauber voor Luiz Razia van Team Lotus. Dani Clos was tevreden over zijn test bij het HRT team en wil graag in 2012 voor het Spaanse team uitkomen. Stefano Coletti reed gisteren 87 ronden in de Torro Rosso en was verbaasd over de bochtensnelheid. Morgen krijgt hij nog een kans om veel bij te leren. Rudolfo Gonzalez vond zijn Team Lotus Formule 1 wagen gemakkelijker te rijden dan zijn GP2 en was natuurlijk erg blij met zijn test. De volgende rijders maakten hun debuut bij de Young Driver test: Keven Korjus (Renault). Kevin Ceccon (Toro Rosso) en Johnny Cecotto Jr voor Force India.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet