Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Dubbeloverwinning voor Peugeot in Zuhai

Peugeot sloot haar ILMC-campagne met een dubbeloverwinning tijdens de 1000 KM van Zuhai  in China af. De combinatie Bourdais/Davidson pakte de zege voor hun teamcollega’s Montagny-Sarrazin. Oud F1 wereldkampioen Mika Hakkinen, die in de GTC-klasse zijn comeback maakte, viel voortijdig uit.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Audi, Peugeot


2011_finish_ilmc_zuhai
Het ILMC-seizoen 2011 zit erop!

Dubbeloverwinning voor Peugeot in Zuhai
Wederom waren de Peugeot 908’s onaantastbaar en pakten in Zuhai een fraaie dubbelzege. De combinatie Marcel Fässler/Timo Bernhard eindigde met de Audi R18 TDI als derde, maar kenden in principe een moeilijk verlopen wedstrijd. In de beginfase waren zij bij een aanrijding met een langzamere GT-deelnemer betrokken en toen Marcel Fässler zichzelf kort voor het einde wilde “unlappen” ging hij iets te wild over de curbstones en verdween bijna achterstevoren de muur in. Marcel Fässler: “Dit was niet bepaald mijn weekend. Ik heb het hier een beetje moeilijk met mijzelf gehad. De start van de wedstrijd was goed en Timo verrichtte goed werk. In principe waren wij gewoon niet competitief genoeg. Helaas verloor één van de banden tijdens mijn stint aan prestatievermogen. Op deze band heb ik in de laatste tien ronden teveel tijd verloren. Jammer, maar met een derde plek zijn wij niet tevreden, ook al hebben wij vandaag het maximale eruit gehaald!” Timo Bernhard: “Net zoals bij alle voorgaande wedstrijden beschikten wij over voldoende tempo. Na de eerste stint hebben wij de leiding overgenomen en na de tweede lagen we zelfs met tien seconden voorsprong aan de leiding. Helaas moesten we toen bij Marcel’s Stint vaststellen dat de banden nogal sleten. De tijd die wij hiermee verloren hebben, heeft ons uiteindelijk de overwinning gekost!”

2011_zuhai_audi_r18_tdi
Slechts één Audi R18 TDI kwam er over de eindmeet.

De tweede Audi R18 TDI van de combinatie Kristensen/McNish viel uiteindelijk na drie uur met een elektronisch probleem uit. Contact met een langzamere GT-bolide was er de oorzaak van dat Allan McNish in de openingsfase al snel een ronde verloor. Daarbij moest de motorkap verwisseld worden. Toen de Rebellion Lola Toyota zich vervolgens ook nog eens een keer verremde betekende dit het voortijdige eindige. De Audi R18 TDI liep daarbij een gescheurde kabelboom op. Daardoor ontstond er kortsluiting waardoor er onherstelbare schade aan de boordelektronica van de R18 TDI werd aangebracht.De Lola Toyota van Neel Jani/Nicolas Prost eindigde op zeven ronden achterstand als vierde.

De combinatie Mailleux/Ordonez/Vernay eindigde met de Oreca Signatech Nissan LMP2 als 9e en stelde daarmee de ILMC LMP2 voor het team van Oreca veilig. In de GTE PRO pakte BMW een dubbeloverwinning met de combinaties Farfus/Müller en Priaulx/Alzen. De constructeurstitel ging in deze klasse naar het team van AF Corse met Ferrari 458.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet