Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Rosberg tekent bij, Räikkönen wordt aan gewerkt

rosberg

Nico Rosberg heeft voor twee jaar bijgetekend bij Mercedes. De Duitser zal in 2012 en 2013 voor het team van Ross Brawn rijden, de verwachting is dat ook Michael Schumacher dit zal blijven doen. De kans wordt ook steeds groter dat er een wereldkampioen terug naar de Formule 1: Kimi Räikkönen.

Tekst: Daan Jeuken. Foto: Mercedes

Beste optie voor Rosberg
Mercedes is momenteel duidelijk het vierde team; het kan nog niet tippen aan Red Bull, McLaren en Ferrari, maar houdt de rest op normale dagen redelijk eenvoudig achter zich. Aangezien Red Bull, McLaren en Ferrari geen vacante zitjes meer hebben voor volgend jaar, is Mercedes de logische en beste optie voor Rosberg. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Mercedes races gaan winnen. De dag dat ik met een silberpfeil win zal het hoogtepunt zijn van mijn carrière.”

Räikkönen in serieuze onderhandeling
De kans dat voormalig wereldkampioen Kimi Räikkönen terugkeert in de Formule 1 wordt steeds groter. De Fin wordt al enige tijd in verband gebracht met Williams, maar nu heeft mede-eigenaar Christian Wolff dit ook bevestigd. “Het is geen pr-stunt, we zijn in serieuze onderhandelingen.” Kimi Räikkönen verliet eind 2009 de Formule 1, toen Fernando Alonso zijn zitje bij Ferrari innam. De Fin verklaarde toentertijd alleen in de Formule 1 te willen blijven als hij kans maakte op zeges. Dat principe lijkt hij nu te hebben laten varen, want het gaat alleen maar bergafwaarts met het laatst overgebleven privé-team.

Testen tijdens het volgend seizoen
In 2012 zal er voor het eerst sinds 2008 weer gedurende het seizoen worden getest. Dit gebeurt eenmalig, van 1 tot 3 mei in Mugello. Het seizoen is dan vier races onderweg, de test vindt plaats voor de Grand Prix van Spanje, de opening van het Europese seizoen.

Naamveranderingen
De FIA heeft bevestigd dat er volgend jaar drie teams een naamsverandering ondergaan. De verwarring omtrent de twee Lotus-teams is vanaf volgend jaar van de baan: Lotus Renault GP blijft onder deze naam meedoen, maar mag de auto volgend jaar Lotus noemen. Het huidige (groene) Lotus gaat volgend jaar Caterham F1 Team heten. Virgin Racing, het team van Sir Richard Branson, gaat volgend jaar Marussia F1 Team heten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet