Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Luca di Montezemolo waarschuwt Formule 1 tijdens Finali Mondiali

Ferrari-baas Luca di Montezemolo heeft tijdens de Finali Mondiali in Mugello afgelopen weekend de Formule 1 wereld gewaarschuwd! Als de Formule 1 Ferrari nog wil hebben dan zal er het nodige moeten gaan veranderen! Tijdens de Finali Mondiali vielen er ook de nodige titels te verdelen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Ferrari

ferrari_mondiali_1
Prachtig gezicht de Ferrari Mondiali in Mugello

Di Montezemolo waarschuwt Formule 1 tijden Finali Mondiali
Ferrari baas Luca di Montezemolo heeft tijdens de Finali Mondiali de Formule 1 wereld een waarschuwing gegeven. Formule l is ons leven, maar zonder Ferrari bestaat de Formule l niet” stelt di Montezemolo.

Het irriteert Di Montezemolo dat er vrijwel geen testmogelijkheden meer zijn en dat de youngsters van de Ferrari Driver Academy hiervan nadeel ondervinden. Anderzijds stelt Di Montezemolo dat 90% van de Performance van een F1 auto op aërodynamica gebaseerd is. Anderzijds zou Di Montezemolo graag zien dat er in de F1 wereld weer volwaardige grids komen en hij ondersteunt het plan om een derde auto in te zetten. “In het belang van de fans, media, en sponsors is het belangrijk dat er een groter aantal competitieve deelnemers deelneemt. En geen auto’s die twee of drie seconden langzamer zijn en na al drie ronden al gelapt worden. Hij refereert daarbij aan Giancarlo Baghetti, die in 1961 de Franse GP op Reims met een privé-Ferrari won. “Het zou toch prachtig zijn dat één van onze auto’s in de toekomst de Amerikaanse, Chinese of misschien wel die van Abu Dhabi kan vertegenwoordigen!” zegt de Ferrari-baas.

ferrari_mondiali_3
Weer terug bij zijn oude liefde, Gerhard Berger. Tijden van weleer herleefden!

Di Montezemolo: “Als de Formule 1 wereld Ferrari nog steeds wil hebben, dan zal ze moeten veranderen en meer research moeten toelaten, terwijl de kosten daarbij niet uit het oog verloren worden! Wij zijn in de Formule l als constructeurs en niet als sponsors!”

Tijdens de Finali Mondiali vielen er ook titels te verdelen. De Trofeo Pirelli werd door Lorenzo Bontempelli gewonnen, terwijl de Coppa Shell Titel naar Giacomo Stratta ging. De Ferrari F430 wereldtitel werd door Andrea Belluzzi gewonnen.

ferrari_mondiali_4
Veel spektakel in de Ferrari Finali Mondiali

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet