Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Trevor Bayne wint Nationwide Texas. Ford Mustang wint merkentitel

Trevor Bayne behaalde zijn eerste Sprint Cup-zege in de Daytona 500. Maar de Roush Fenway-coureur was er na 76 starts in de Nationwide-series nog steeds niet in geslaagd om daar toe te slaan. In Texas behaalde de Ford Mustang-coureur zijn eerste seizoenszege in de Nationwide-series. Tevens bezorgde hij de Mustang de merkentitel in de Nationwide-series.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2011_texas_zege_bayne
Als vanouds! De Ford Mustang wint weer kampioenschappen. Met zijn zege in Texas
bezorgde Trevor Bayne Ford de merkentitel!

Bayne behaalt eerste Nationwide-zege
Van de 200 ronden tellende wedstrijd op de Texas Motor Speedway reed Bayne’s teamgenoot Carl Edwards er ruim 157 op kop. Een laatste neutralisatie voor een crash van Jason Leffler bracht uiteindelijk de beslissing. Bij de laatste herstart pushte Bayne Edwards nog een beetje, maar pakte vervolgens in de laatste zes ronden de leiding en stond die niet meer af. Ook moest Edwards Denny Hamlin nog voorbij laten.

Trevor Bayne: “Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen. Net voor de neutralisatie dacht ik dat ik nog een kans had, omdat ik op Carl inliep. Wel dacht ik dat ik tijd te kort zou komen. Bij de laatste herstart wist ik dat de auto voor een korte run sterk genoeg was! Een jaar geleden maakte ik hier mijn Sprint Cup debuut en nu behaal ik hier mijn eerste Nationwide-zege. Van deze plek houd ik voor de rest van mijn leven!”

Het 2011 seizoen kende voor Bayne hoogte-en dieptepunten. Door een insectenbeet stond hij zes weken buiten spel maar won verrassend de Daytona 500 in februari.

Voor het team van Jack Roush betekende het in totaal de 299e zege in een NASCAR-evenement. Tevens bezorgde Bayne met zijn zege Ford de merkentitel! Een pracht jaar voor de Ford Mustang!

2011_texas_busch_deur
Persona non grata. Kyle Busch vertrok via de
achterdeur....

Busch plaatsvervanger tweede
Denny Hamlin eindigde als tweede nadat hij als vervanger van Kyle Busch bij het team van JGR achteraan gestart was. Kyle Busch werd na een incident in de Camping World Truckseries afgelopen vrijdag voor de rest van het weekend door de NASCAR-organisatie van deelname aan de Nationwide-series en Sprint Cup uitgesloten. Busch heeft inmiddels in een open brief zijn excuses voor het incident aangeboden, maar kan mogelijk a.s. dinsdag nog verdere sancties van de NASCAR-organisatie verwachten.

Danica Patrick eindigde met de JR Motorsports Chevrolet als elfde.

2011_texas_danica_nw
Uitstekende Nationwide-wedstrijd van Danica Patrick. Zij eindigde net buiten de
Top 10.


Uitslag
1. Trevor Bayne Ford 200 ronden
2. Denny Hamlin Toyota 200 ronden
3. Carl Edwards Ford 200 ronden
4. Clint Bowyer Chevrolet 200 ronden
5. Brad Keselowski Dodge 200 ronden
6. Ricky Stenhouse Jr. Ford 200 ronden
7. Sam Hornish Jr. Dodge 200 ronden
8. Joey Logano Toyota 200 ronden
9. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
10. Brian Vickers Chevrolet 200 rondenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet