Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Nieuwe GP's in New Jersey 2013, Rusland in 2014 en India dit weekend

start


Het huwelijk tussen de Formule 1 en Amerika begint weer aan te trekken. Volgend jaar vindt er voor het eerst sinds 2007 weer een Amerikaanse GP plaats, in Austin. Het jaar daarop zullen er zelfs twee Amerikaanse Grands Prix zijn. Naast Texas zullen de Formule 1-bolides in New York rond de Hudson rijden, met de skyline van Manhattan in de achtergrond.

Tekst: Daan Jeuken

Het tweede wonder van de Hudson
Een Grand Prix dwars door New York zal een uniek evenement worden. De organisatie spreekt zelf al van “het tweede wonder van de Hudson”, daarmee verwijzend naar het vliegtuig dat in 2009 veilig in de rivier landde. Het circuit zal 5.150 kilometer lang worden en gaat langs de Hudson, door West New York en Weehawken.

Ook Rusland gaat investeren
Een jaar na de GP van New Jersey zal er ook een eerste Grand Prix van Rusland worden georganiseerd. De begroting van het circuit bij Sochi is nagenoeg rond: van de begrote 143 miljoen euro die nodig zijn voor de financiering worden er 137 miljoen door de overheid gefinancierd. De resterende 6 miljoen wordt door sponsoren en investeerders bijgelegd.

Eerste GP India
Ook komend weekend staat er een gloednieuwe Grand Prix op het programma: de GP van India. Morgen worden de eerste meters verreden op het Buddh International Circuit in Greater Noida. Tijdens deze race zal er één Indiër aan de start gaan: Narain Karthikeyan bestuurt de HRT. Karun Chandhok van Lotus had gehoopt ook te mogen starten, net zoals eerder dit jaar in Duitsland, maar tot grote teleurstelling van Chandhok zullen bij Lotus Trulli en Kovalainen gewoon rijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet