Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Carrera Cup: Edwards wint laatste wedstrijd, Tandy kampioen

nick_tandy_kampioen_2011

Sean Edward ging afgelopen weekend tijdens de laatste race van het Porsche Carrera Cup-seizoen nog vol voor het kampioenschap. Maar zijn zege op Hockenheim bleek niet voldoende om Nick Tandy (zie foto) van de titel af te houden. Dankzij een 3de plaats scoorde de Brit genoeg punten om Edwards van zich af te houden. Jeroen Bleekemolen wist met zijn renstal het teamkampioenschap voor zich op te eisen.

Tekst: Marc Kok
Foto: racecam.de

In het met 30 Porsches goed gevulde veld, konden de Nederlandse deelnemers weinig potten breken. Zo had Jaap van Lagen de pech dat hij in de kwalificatie met een klapband te maken kreeg. De snelle Hollander was in de vrije training nog de trotse nummer twee, maar kwam door de bandenpech in de kwalli niet verder dan stek 14. In de wedstrijd werkte Van Lagen zich nog op naar stek 11, hetgeen hem in het eindklassement op rang 6 deed belanden.

Eindstanden: P3 en 1 voor Bleekemolen
Jeroen Bleekemolen kwam tijdens de kwalificatie ook niet optimaal uit de verf. Hij bleef steken op P9. In de 18 ronden durende wedstrijden boekte de Aerdenhouter vier plekken winst. Dat was toereikend om P3 in het individuele klassement te veroveren. Dit ondanks het feit dat De Bleek twee van de negen Carrera-races miste. Met zijn stal Team Deutsche Post by tolimit was Bleekemolen erg succesvol, want hij wist met hen de constructeurstitel te behalen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet