Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

FIA GT3: Leo/Castellacci pakt titel op Zandvoort, finalerace prooi voor Ide/Haase


Begin
Terwijl Maxim Martin snel met motorproblemen uitvalt, zit Nick Catsburg er prima bij. Hij is als 5de gestart en heeft na de opening deze rang nog steeds in zijn bezit. Jeroen den Boer, die op Zandvoort enkele jaren geleden als beginnend coureur de Formdio Swift Cup-titel won, kan zijn kennis van het circuit aanvankelijk niet goed benutten. Hij valt van startplek 7 terug naar P13.

480_soulet_6863

Pech Van Splunteren
Na de 6de ronde komt Maxime Soulet binnen. De winnende Porsche van gisteren heeft overduidelijk problemen. Het is duidelijk dat Paul van Splunteren en zijn Belgische ploegmaat vandaag geen punten gaan scoren. Er is een transmissieprobleem, waardoor de winnende bolide van zaterdag in de pitbox verdwijnt. Van Splunteren komt zo niet eens rijdend in actie.

Haase racet weg
Ondertussen is koploper Christopher Haase uitstekend bezig. Hij heeft de achtervolgers – mede door de snelste raceronde van 1:40,278 - al op een handvol seconden gereden. De nummers 2 tot en met 4 op de baan zijn zo met elkaar in de weer, dat de leider lekker kan uitlopen.

Actie
Hoewel de bolides mooi zijn en het echte autosportgeluid super is bij de GT3’s, gebeurt er op de baan weinig spectaculairs. Er is af en toe iemand die wat grind gaat happen, zoals de nummer 51 bolide van Brown / Geddie. En er zijn verder weinig inhaalacties. Alleen Dino Lunardi en de Need for Speed-auto van het koppel Abdulaziz Al Faisal, toucheren elkaar bij een doorgang in de Tarzanbocht. Zij verspelen met deze actie beiden tijd.

Pitwindow
Halfweg koers gaat Jan Stovicek, die zich van achter in het veld wilde terugknokken, in de rondte. Na tijdverlies kan hij wel door. Ondertussen is het pitwindow open, maar de koplopers wachten redelijk lang om naar binnen te gaan voor de verplichte stop.

480_vos_6775

Frankenhout rukt op
Christiaan Frankenhout, wiens ploegmaat de openingsstint voor zijn rekening nam en vanaf P18 begon, heeft het stuur gepakt. Hij wil direct Hoevert Vos (die het racen van Jeroen den Boer overnam) voorbij. Na wat contact onderling wint Frankenhout deze strijd en gaat hij naar plek 9. Aan kop blijft de nummer 33 op kop. Inmiddels heeft Enzo Ide het gaspedaal in zijn bezit en probeert hij de kop (die hij verkreeg middels teamgenoot Haase) te behouden. Met nog 20 minuten te gaan heeft hij een riante 8 seconden marge op de nummer 2, Gregoire Demoustier (die met Mike Parisy racet). De auto van Catsburg, die uit de wagen is gestapt ten faveure van Harrie Kolen, is nog steeds te vinden op P5.

480_catsburg_0224
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet