Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Riberas boekt eerste overwinning

Alex Riberas heeft tijdens de laatste Eurocup Formule Renault 2.0 wedstrijd op het circuit van Barcelona goede zaken gedaan. De rijder van EPIC boekte eerder vandaag de eerste pole position uit zijn carrière en verzilverde deze door de race van start tot finish te leiden.

02111809_385_podium_2

Carlos Sainz Jr. mocht de wedstrijd vanaf de derde positie aanvangen, maar kon al snel voorbij Nato komen en schoof door naar de tweede positie. Het gat naar Riberas was hierna snel gedicht, maar Sainz Jr. kon de hele wedstrijd geen weg langszij vinden.

Johan Jokinen beleefde een minder goede race: de Deen had een prima kwalificatie, maar moest de race vanaf de achterhoede aanvangen, in verband met een gebruikte band die niet conform reglement was. In zijn opmars naar voren werd Jokinen echter geblokt door Madlanov, waarna beiden hard van de baan schoten. Naast een forse schade aan de auto’s kwam Jokinen er met twee gekneusde vingers nog relatief goed vanaf.

Van de deelnemende Nederlanders was Robin Frijns de best geklasseerde op de vijfde positie. Pieter Schothorst kwam als 20e over de finish, terwijl Meindert van Buuren Jr als 32e geklasseerd werd.

Voor de Eurocup Formule Renault 2.0 teams begin het nieuwe seizoen morgen alweer: op het circuit van Barcelona vinden dan de eerste test alweer plaats voor komend seizoen. Ondermeer Meindert van Buuren Jr, Beitske Visser en Nyck de Vries zullen dan in actie komen.

Uitslag race 2– Eurocup Formule Renault 2.0
Barcelona – Zondag 9 oktober 2011
1. Alex Riberas, 15 ronden in 26:53.384
2. Carlos Sainz Jr., op 0.564
3. Norman Nato, op 1,040
4. Javier Tarancon, op 1.527
5. Robin Frijns, op 6.399
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet