Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Sainz imponeert in tweede race, MP Motorsport nogmaals naar podium

monza_start_race_3_monza

In een veelbewogen race reed Kvyat naar een tweede overwinning op het Formule 1 circuit van Monza. Man of the match was echter Carlos Sainz, die van een zesde naar een eerste positie reed, terugviel en de rest van de wedstrijd zwaar in gevecht was met Jordan King voor MP Motorsport. De Engelsman voor het Nederlandse team moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde podiumplaats.


Tekst: Claire Dubbelman
Foto’s: Chris Schotanus / Essay Produkties


Na het doven van de lichten waren er problemen met de versnellingsbak van Johan Jokinen, waardoor hij op de startgrid bleef staan terwijl de overige 21 coureurs om hem heen raasden. Het veld kwam ongeschonden langs Jokinen, maar niet geheel zonder problemen door de eerste bocht. Josh Hill kwam meters te kort en beschadigde zijn voorwielophanging waarop hij zijn race voortijdig moest beëindigen.

Het gevecht voor de leiding is dan direct begonnen, met de eerste drie auto’s rondenlang binnen een seconde afstand van elkaar. De eerste strijd is tussen King en FIA talent Stoffel Vandoorne, waarbij King aan het langste eind trok voor de tweede plek. Sainz was ondertussen aan een opmars bezig vanaf zijn zesde plek en lag na drie rondes al op een derde positie.

In de vijfde ging hij dan nog voorbij Jordan King en schoot naar de leiding toen Kvyat de chicane miste. Kvyat liet het er echter niet bij zitten en deed in de zevende ronde een succesvolle aanval bij Sainz, waardoor naast de Rus ook King in de achtste ronde voorbij kon aan de zoon van de wereldkampioen rally. Sainz bleef echter strijdbaar en zat constant op de staart van de jonge Brit. In de tiende ronde reed hij in de Parabolica King voorbij en gaf de tweede plaats niet meer op.

monza_finish

De derde en laatste race van dit seizoen Formule Renault 2.0 NEC vindt om 18.00 later vandaag plaats, gevolgd door de eindejaarsceremonie voor het 2011 seizoen.

monza_podium_race_2

Uitslag Race 2:
1. Daniil Kvyat in 14 ronden, in 26 minuten en 13.695 seconden
2. Carlos Sainz + 0.308
3. Jordan King + 2.609
4. Stoffel Vandoorne + 5.799
5. Christof Von Grunigen + 5.995
6. Alexey Chuklin + 15.611
7. Hans Villemi + 17.469
8. Johan Jokinen + 18.256
9. Jack Hawksworth + 18.454
10. Dennis van der Laar + 29.793
12. Frank Suntjens + 38.027

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet