Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Zege voor Aston Martin in Laguna Seca

Aston Martin Racing behaalde voor de eerste maal een overall overwinning in de ALMS-series op Laguna Seca afgelopen weekend. BMW Rahal Letterman Racing en Dyson Racing vergaarden eveneens titels.

Tekst Willem J. Staat
Foto Aston Martin

144_amr_laguna_seca_2011_-_copy
De 007 kan nog steeds winnen! Afgelopen weekend behaalde men in Laguna Seca de
zege.

Zege voor Aston Martin in Laguna Seca
De combinatie Adrian Fernandez/Stefan Mücke/Harold Primat reed afgelopen weekend met de Aston Martin DBR1-2 een foutloze wedstrijd en bevond zich eigenlijk constant in de Top 3. In het laatste wedstrijduur reed de Aston Martin DBR1-2 dominant aan de leiding en pakte de overwinning. Binnen vijf ronden wist de Aston Martin Racing DBR1-2 met Stefan Mücke aan het stuur zich in de Top 3 te nestelen. Een uitgangspositie die men niet meer zou prijsgeven. De Muscle Milk Aston Martin van de combinatie Klaus Graf/Lucas Luhr reed ondanks een touché met de Aston Martin Racing DBR1-2 tot de 146e ronde in de kopgroep. Een kapotte brandstofpomp noopte het team tot langdurige reparatie en uiteindelijk werd men nog als vijfde in de LMP1 klasse geklasseerd.

De Dyson Racing Lola Mazda B09 LMP1 eindigde in handen van Chris Dyson, Guy Smith en Jay Cochran als tweede. Het team pakte daarmee tevens haar ALMS titel sinds 2003. In dat jaar werd men in de LMP 675 kampioen. Guy Smith pakte zijn eerste rijderskampioenschap en Chris Dyson zijn tweede. Ook bij BMW was er volop feest. Het team van Rahal Letterman Racing pakte met Joey Hand en Dirk Müller het GT Kampioenschap voor de tweede achtereenvolgende maal. Achter de Flying Lizard Porsche van Jörg Bergmeister en Patrick Long eindigde men als tweede in de GT-categorie. Voldoende om de titel in de wacht te slepen.

In de GTC-klasse finishte de Porsche 911 GT3 Cup2 van Jeroen Bleekemolen/Sebastiaan Bleekemolen/Tim Pappas als tweede achter de winnende combinatie Spencer Pumpelly/Mason Neck/Duncan Ende/Peter Ludwig eveneens met Porsche.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet