Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Frijns oppermachtig naar titel

Robin Frijns heeft de tweede Eurocup Formule Renault 2.0 wedstrijd op Paul Ricard gewonnen. Een prachtige inhaalactie op grootste rivaal Carlos Sainz Jr. leverde hem de winst op. En nog belangrijker: met zijn zege wint Frijns eveneens de strijd om de titel. Met zijn gewonnen kampioenschap ontvangt Frijns een budget van € 500.000 Euro, volgend seizoen te besteden in de Formule Renault 3.5.

02311814_124_podium

Terwijl Sainz Jr vanaf de pole mocht vertrekken en direct na de start de leiding opeiste, zat Frijns vanaf het begin al vlak achter de Red Bull piloot. In ronde zes werd de druk te groot voor Sainz Jr. Hij maakte een kleine fout, hetgeen voor Frijns genoeg was om de leiding in de race over te nemen.

Een forse crash tussen Stuvik en Mavlanov zorgde ervoor dat Stuvik een spectaculaire koprol maakte. De rijder kon ongedeerd uitstappen, maar zijn bolide had een hoop schade. Voorin het veld probeerde Sainz Jr. ondertussen alles om voorbij Frijns te komen. De Nederlander liet zich echter niet gek maken, en kwam na 13 ronden met een marginale voorsprong als winnaar over de finish. Sainz Jr. werd dus tweede, terwijl zijn teamgenoot Kvyat na een goede inhaalrace derde werd.

De laatste race van de Eurocup Formule Renault 2.0 wordt over twee weken verreden op het circuit van Barcelona.

Uitslag race 2 – Eurocup Formule Renault 2.0
Paul Ricard – Zondag 19 september
1. Robin Frijns, 13 ronden in 27:44.168
2. Carlos Sainz Jr, op 0.909
3. Daniil Kvyat, op 1.243
4. Norman Nato, op 3.410
5. Timmy Hansen, op 4.282
18. Pieter Schothorst, op 19.014
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet