Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Chatin scoort allereerste zege

De eerste wedstrijd van de Eurocup Formule Renault 2.0 op het circuit van Paul Ricard kende een verrassende winnaar: rookie Paul Loup Chatin. De Fransman reed op zijn thuiscircuit een sublieme wedstrijd en wist de sterk aandringende Kvyat van zich af te houden.

02311814_084_podium

Na de start van de race was er de gebruikelijke chaos in de openingsronde: de 38 jonge coureurs gunden elkaar het licht in de ogen niet en dus waren er de nodige incidenten. Opvallend was de start van MP Motorsport coureur Karl-Oscar Liiv: de Est moest na een moeilijke kwalificatie als 29e starten, maar maakte in de eerste ronde maar liefst 14 plaatsen goed.

Vooraan het veld ging het er fel aan toe: Kvyat had het flink aan de stok met teamgenoot Sainz Jr. om de tweede positie. Een gevecht dat hij een ronde later zou winnen. Hierna waren de pijlen van Kvyat gericht op de leider in de wedstrijd, Paul Loup Chatin. Achter deze eerste drie rijders, passeerde klassementsleider Robin Frijns de ervaren Will Stevens en schoof door naar de vierde stek. Het zou niet lang duren voordat Frijns ook vlak achter Sainz Jr. zat, maar tot een inhaalactie kwam het niet.

De overige Nederlandse inbreng kwam ondermeer van Meindert van Buuren Jr en Pieter Schothorst. Beide rijders hadden een wat lastige kwalificatie achter de kiezen en moesten de wedstrijd in de middenmoot aanvangen. Na een race op het scherpst van de snede kwamen ze respectievelijk als 25e en 22e over de finish.

Aan de kop reed Chatin ondertussen op de zege af. Kvyat zat pal achter hem, maar kon niet tot een inhaalactie komen. Het zelfde gold voor wat betreft het gevecht tussen Sainz Jr. en Frijns; ook die volgorde bleef ongewijzigd.

Uitslag race 1 – Eurocup Formule Renault 2.0
Paul Ricard – Zaterdag 17 september 2011
1. Paul Loup Chatin, 13 ronden in 27:44.666
2. Daniil Kvyat, op 0.636
3. Carlos Sainz Jr, op 7.179
4. Robin Frijns, op 7.271
5. Will Stevens, op 10.238
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet