Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Peugeot-rijders Pagenaud en Bourdais winnen op Silverstone

110911_ilmc_silverstone_race_peugeot_finish
Blijdschap bij het Peugeot-team na de overwinning op Silverstone

Het Peugeot-duo Simon Pagenaud en Sébastien Bourdais heeft de AUTOSPORT 6 Hours of Silverstone, de voorlaatste ronde van de Intercontinental Le Mans Cup, gewonnen. Na een verbeten strijd met de Audi van Marcel Fässler en Timo Bernhard trok het Franse duo uiteindelijk aan het langste eind. Bernhard en Fässler eindigden als tweede, de derde plaats was voor Jacques Nicolet, Alexandre Prémat en Olivier Pla met de Oak-Pescarolo-Judd.


Tekst: René de Boer
Foto's: PR


110911_ilmc_silverstone_race_start
Start van de race met het enorme 'Wing'-complex, het nieuwe pitsgebouw van Silverstone

Zoals zovaak was er ook ditmaal sprake van de nodige incidenten tussen de topteams uit de snelle LMP1-klasse en de langzamere deelnemers uit de GT-categorieën, die uiteindelijk een belangrijke rol speelden in de uitkomst van de race. Nadat de Audi met startnummer 2, de auto van Tom Kristensen en Allan McNish, in de beginfase van de race aan de leiding reed, gevolgd door de beide Peugeots en de tweede Audi, was het eerst Franck Montagny die met de nummer 8-Peugeot bij het inhalen van een GT-auto een iets te optimistische inschatting maakte, te vroeg terugstuurde en er zo zelf de oorzaak van was dat zijn Peugeot de vangrails in spinde. De 908 was flink beschadigd en de reparatie duurde zo lang, dat Montagny en Sarrazin niet meer voor een goede klassering in aanmerking kwamen.

110911_ilmc_silverstone_race_audi
De Audi met startnummer 2 leidde in de beginfase, maar opnieuw raakte Allan McNish in botsing met een Ferrari

Wederom incident met McNish
Het volgende incident kwam op naam van Allan McNish, die in botsing kwam met de nummer 66-Ferrari. Dat de Ferrari daarvoor later werd bestraft, werd niet door iedereen begrepen. Ook de nummer 2-Audi verloor veel tijd bij de reparatie van de stuurinrichting die bij de aanrijding beschadigd was geraakt. Zo ging de strijd om de zege uiteindelijk tussen de beide overgebleven auto’s van Audi en Peugeot. De beslissing viel toen Timo Bernhard met de Audi nog een keer naar binnen moest om schade aan de achterzijde van de auto te laten herstellen. De reparatie duurde een minuut en maakte voor Peugeot-rijders Bourdais en Pagenaud de weg naar de overwinning vrij. Bernhard en Fässler eindigden nog als tweede, de Oak Racing-Pescarolo van Nicolet, Prémat en Pla kwam als derde over de eindstreep, na een mooie strijd met de andere auto van het team en de beide Rebellion-Lola’s.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet