Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Audi modificeert R8 LMS voor GrandAm

Vanaf 1 januari 2012 zal de Audi R8 LMS ook op de Noord Amerikaanse markt beschikbaar zijn. Voor het Amerikaanse GrandAm kampioenschap komt een gemodificeerde versie op de markt dat tijdens de 24U van Daytona zijn debuut zal maken.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Audi

audi_motorsport_110907_0300
Na meer dan 100 GT3 succssen gaat Audi zich nu ook op de Amerikaanse markt richten.

Audi modificeert R8 LMS voor GrandAm
Voor de 50e editie van de 24U van Daytona stelt Audi haar klanten een GrandAm-versie ter beschikking. De Audi R8 LMS behaalde dit seizoen overalloverwinningen in de 12U van Bathurst, de 24U van Spa en Zolder.

Voor de Amerikaanse markt zal de Quattro GmbH het chassis, carrosserie en motor op diverse terreinen modificeren. Binnen het chassis wordt de rolkooi verstevigd. Een andere splitter, diffusor en een eenheids GrandAm-vleugel zorgen voor een totaal andere aërodynamica van de R8 LMS. Ook het aantal pk’s wordt iets teruggeschroefd evenals de tankinhoud. Die zal ongeveer 83,3L bedragen. Tevens zal er gebruik gemaakt gaan worden van driedelige velgen, ABS en Traction Control zijn in de US verboden en worden verwijderd.

Romolo Liebchen van de Quattro Gmbh: “ De 50e editie van de 24U van Daytona is natuurlijk een mooie aanleiding voor de première van de R8 LMS in GrandAm trim. Audi Customer Sport zal het gehele seizoen 2012 de klantenteams begeleiden. Saillant detail: Audi zal ook bekijken of de R8 LMS in andere Amerikaanse langeafstandswedstrijden kan worden ingezet. In totaal behaalde de R8 LMS meer dan 100 overwinningen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet