Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Kimi Raikkonen met Peugeot in Endurance?

Oud F1 wereldkampioen 2007 Kimi Raikkonen testte vandaag voor het team van Peugeot Sport op het circuit van Aragon met de Peugeot 908

Tekst Willem J. Staat
Foto: Peugeot

2011_kimi_aragon
Eerste kennismaking van Kimi Raikkonen met de Peugeot 908. Wordt het in de toekomst
Endurance voor Kimi?

Raikkonen met Peugeot in Endurance?
Kimi Raikkonen maakte vandaag op het circuit van Aragon voor het eerst kennis met de Peugeot 908. Volgens sportdirecteur Olivier Quesnel was deze test al lang van tevoren gepland en mogen hieraan voor de toekomst geen conclusies verbonden worden. Behalve Kimi Raikkonen kwamen ook Franck Montagny, Stephane Sarrazin, Simon Pagenaud en Alexander Wurz in actie. Raikkonen reed probleemloos 35 ronden op een circuit waarop hij tot op heden nog niet eerder in actie kwam.

Kimi Raikkonen: “Ik heb van de test genoten, het is een plezierige auto om in te rijden.”

Peugeot Sport Team Manager Pascal Dimitri: Kimi paste zich heel snel aan de auto aan, en heeft ons waardevolle feedback verschaft. Het is natuurlijk ontzettend interessant om input te krijgen van rijders zoals Kimi”

Of er een vervolg aan komt moet worden afgewacht. Eerder dit seizoen maakte Raikkonen al kennis met de NASCAR Campingworld Truckseries bij het team van Kyle Busch. Duidelijk is wel dat de Fin op de circuits naar een nieuwe uitdaging zoekt!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet