Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Bas Schothorst met Team Bleekemolen in actie op Spa-Francorchamps

480_abr_schothorst

Bas Schothorst komt komend weekend tijdens de Formule 1 Grand Prix van België uit in de Mobil 1 Porsche Supercup. De McGregor coureur reist morgen af naar het circuit van Spa Francorchamps waar hij zich bij Team Bleekemolen voegt.

Tekst en foto: PR

Bas Schothorst vervangt voor komend race weekend de Italiaanse vaste rijder Alessandro Zampedri die andere verplichtingen heeft. Voor Bas Schothorst zal deelname aan de Mobil 1 Porsche Supercup in de Belgische Ardennen een compleet nieuwe ervaring zijn. Met behulp van vaste sponsoren McGregor, Solutions, Beelen.nl, Nemaco en het enthousiasme van Team Bleekemolen was de overeenkomst snel gesloten. Ook zal McGregor met hospitality flink uitpakken en zal het merk in bijna alle races tijdens het Formule 1 Grand Prix weekend vertegenwoordigd zijn door de sponsoring en partnership met het Williams F1 Team, GP2 coureur Giedo van der Garde en de Mobil 1 Porsche Supercup.

Bas Schothorst: “Ik ben echt ongelooflijk blij met deze kans! Het is al jaren mijn ambitie om in deze klasse uit te komen en natuurlijk helemaal mooi om op het circuit van Spa Francorchamps mijn debuut te maken met Team Bleekemolen. De Porsche Supercup is natuurlijk zeer competitief maar ik probeer er het maximale uit te halen. Het is in ieder geval een voordeel dat ik met Sebastiaan Bleekemolen en Patrick Huisman 2 ervaren en snelle teamgenoten heb. Het is voorlopig een eenmalig optreden maar je weet nooit waar het toe leidt!”

De Mobil 1 Porsche Supercup race zal zondag live worden uitgezonden op Eurosport.

Tijdschema:
Vrijdag 16.50 Free Practice
Zaterdag 12.25 Qualifying
Zondag 11.45 Race
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet