Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: GrandAm Zege voor Gurney/Fogarty in Montreal.

De combinatie Alex Gurney/Jon Fogarty nam in Montreal revanche voor het slechte resultaat in Watkins Glen afgelopen weekend. Op het circuit Gilles Villeneuve pakte de GAINSCO Chevrolet-Riley de zege.

Tekst Willem J.Staat
Foto’s GrandAm

2011_finish_montreal
Fraaie zege voor de combinatie Gurney/Fogarty in Montreal


Verdiende zege voor Gurney/Fogarty in Montreal
De combinatie Gurney/Fogarty revancheerde zich voor het slechte resultaat op Watkins Glen afgelopen weekend. Op het circuit Gilles Villeneuve pakte men een welverdiende zege. Van de 73 ronden tellende wedstrijd reed de GAINSCO Chevrolet Riley er maar liefst 45 op kop. Aanvankelijk reed de Suntrust Chevrolet Dallara van Ricky Taylor de eerste 24 ronden op kop. Toen Taylor voor zijn eerste reguliere stop naar binnen moest, draaide Fogarty twee extra snelle rondes, die uiteindelijk bepalend waren voor het eindresultaat. Alex Gurney nam de leiding over en zou die dan ook niet meer afstaan. Alex Gurney: “Wij hebben geprobeerd om hier de laatste vijf jaar te winnen maar zijn daar nooit in geslaagd.Na Watkins Glen hadden wij ons voorgenomen om beide laatste races te winnen.En ik hoop dat wij daar in slagen.” Jon Fogarty: “Nadat Ricky zijn pitstop had gemaakt reed ik enkele snelle rondes. Ik gaf werkelijk alles.Dat wij als eerste vóór de Suntrust Dallara de pits uitkwamen was het keerpunt.”

De Suntrust Chevrolet Dallara van de combinatie Taylor/Angelelli eindigde als tweede. De jonge Ricky Taylor reed maar liefst voor de 16 achtereenvolgende maal op kop in een GrandAm-wedstrijd. Max Angelelli: “Ik hoopte dat er niet meer geneutraliseerd zou worden. Mijn auto werd steeds beter. Maar een herstart deed ons uiteindelijk de das om.”

2011_stevenson_camaro_mr
GT-zege voor de Stevenson Chevrolet Camaro van de combinatie Liddell/Bremer.


De leiders in het kampioenschap, de combinatie Pruett/Rojas met een Ganassi BMW Riley eindigde slechts als vijfde. Het was de tweede maal dit seizoen dat zij niet in de Top 2 eindigden! In de stand van het kampioenschap heeft de combinatie Pruett/Rojas 20 punten voorsprong op de combinatie Angelelli/Taylor. Tijdens de voorlaatste wedstrijd op de Mid Ohio Sports Car Course op 27 september a.s.kunnen zij hun derde GrandAm DP titel binnen vier jaar veilig stellen. Daarvoor moeten zij minstens als 16e eindigen en minimaal 14 ronden afleggen. Voor het team van Chip Ganassi moet dit eigenlijk een formaliteit zijn.

In de GT-klasse ging de zege naar de combinatie Robin Liddell/Ronnie Bremer met een Stevenson Chevrolet Camaro. De combinatie Sylvain Tremblay/Jonathan Bomarito eindigde met een Mazdaspeed Mazda RX8 als tweede. Voor Tremblay was het een thuiswedstrijd. “Bijna hadden wij ze, we raceten prachtig en clean tegen elkaar. En wij hadden nogal wat familie en vrienden hier.” aldus Tremblay.

2011_duel_fogarty_taylor_mr
Prachtig duel tussen Ricky Taylor en Jon Fogarty aan het begin van de wedstrijd.

Uitslag
1.Gurney/Fogarty Chevrolet Riley 73 ronden
2.Angelelli/Taylor Chevrolet Dallara 73 ronden
3.Donohue/Law Porsche Riley 73 ronden
4. Edwards/Garcia Chevrolet Coyote 73 ronden
5. Pruett/Rojas BMW Riley 73 ronden
6.Barbosa/France Porsche Riley 73 ronden
7. Friselle/Wilkins BMW Riley 72 ronden
8. Friselle/Richard Ford Dallara 72 ronden
9. Negri/Pew Ford Riley 72 ronden
10. Dalziel/Popow Porsche Riley 72 rondenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet