Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Frijns wint in Silverstone

Robin Frijns heeft de eerste Eurocup Formule Renault 2.0 race op het circuit van Silverstone gewonnen. De Nederlander mocht vanaf de tweede plaats starten, maar pakte na een superstart resoluut de leiding. Poleman Sainz Jr. kreeg niet veel later nog een tegenvaller te verwerken toen hij een drive-through penalty kreeg voor een jump start. Hierdoor viel hij terug naar de 16e positie.

03111807_344_liiv

In de openingsfase van de wedstrijd zorgde vele schermutselingen op de baan voor een neutralisatie. Na twee ronden kwam de safety car weer binnen. Frijns behield de leiding bij de herstart, voor Stevens en Riberas. Achter hen waren er vele gevechten gaande. Zo had gastrijder Dennis van de Laar een mooi gevecht met Javier Tarancon. Van de Laar zag de Fransman uiteindelijk langszij komen, maar desalniettemin reed de Nederlander een volwassen wedstrijd, die hem een 17e positie zou brengen. Ook Meindert van Buuren Jr. reed een gastrace op Silverstone. Van Buuren Jr. kende een lastige kwalificatie, maar hield zich prima staande in het Europese racegeweld en kwam als 24e over de finish.

Voorin het veld werd het tegen het einde van de race nog spannend: Stevens had de druk er vol op staan bij Frijns en probeerde langszij te komen. Frijns liet zich echter niet gek maken en sloeg meerdere aanvallen af. In de laatste ronde profiteerde Riberas van het gevecht tussen Frijns en Stevens en nam de tweede plaats over. Bij het vallen van de vlag claimde Frijns dus de overwinning, voor Riberas en Stevens

Uitslag race 1 – Eurocup Formule Renault 2.0
Silverstone – Zaterdag 20 augustus 2011
1. Robin Frijs, 13 ronden in 28:20.631
2. Alex Riberas, op 0.772
3. Will Stevens, op 1.091
4. Stoffel Vandoorne, op 1.390
5. Paul Loup Chatin, op 2.009
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet