Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Angelelli/Taylor zegevieren op Watkins Glen

De Suntrust Chevrolet Dallara van de combinatie Angelelli/Taylor pakte afgelopen weekend in de GranAm-wedstrijd op Watkins Glen de zege. Angelelli wist de aanvallen van Ganassi-coureur Scott Pruett volledig te pareren.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm

2011_watkins_glen_start_race
Start van de Daytona Prototypes op Watkins Glen

Angelelli/Taylor zegevieren op Watkins Glen
De combinatie Angelelli/Taylor vestigde op Watkins Glen in de GrandAm Rolex sportscar series ondanks een neutralisatie een nieuw wedstrijdrecord. Ricky Taylor behaalde in de GrandAm-series zijn achtereenvolgende pole en reed de eerste 33 ronden dan ook op kop. Max Angelelli nam de Chevrolet Dallara na 44 ronden over, en stond de leiding voor het resterende wedstrijdgedeelte dan ook niet meer af. Met een wedstrijdgemiddelde van 122.308 mph. vestigde de Suntrust combinatie een nieuw record op de korte configuratie van Watkins Glen. Angelelli versloeg Ganassi-coureur Scott Pruett met een verschil van slechts 2.517 seconden.

Scott Pruett: “Wij klopten verschillende malen aan maar beschikten gewoon niet over voldoende reserves om er echt voorbij te komen. Memo Rojas: “Op dit moment zijn wij blij met onze tweede plek in het kampioenschap. Wij hebben onze best gedaan. Het was een zware wedstrijd voor mij. In het begin van de wedstrijd gebeurde er nogal wat. Omdat ik een probleem met de rembalans had verloor ik in de openingsfase nogal wat.”

Max Angelelli: “Het verkeer was onvoorspelbaar en ik beleefde wel een paar benauwde momenten. Ik moest mij hier wel erg op concentreren. Scott is wel een meester in het verkeer hoor!” Ricky Taylor: “Het was een perfecte dag. En het is veel gemakkelijker als je op kop rijdt, want dan kun je je voorsprong volledig controleren.

De combinatie Dalziel/Popow eindigde in de Starworks Ford Riley als derde. Dalziel behaalde in de laatste acht GrandAm wedstrijd een Top 4 klassering.

In de GT-klasse ging de overwinning naar de combinatie Spencer Pumpelly/Stephen Berthau met een TRG Porsche 911 GT3. De combinatie Bill Lester/Jordan Taylor eindigde als tweede met een Chevrolet Camaro GT-R.

De wedstrijd telde na negen ronden slechts één korte neutralisatie veroorzaakt door de Chevrolet/Riley van Jon Fogarty na een touché met een langzamere deelnemer.

2011_watkins_glen_race_1
Veel strijd op Watkins Glen. De winnende Suntrust Dallara rijdt op kop.


Uitslag
1.Angelelli/Taylor Chevrolet Dallara 100 ronden
2. Pruett/Rojas BMW/Riley 100 ronden
3. Dalziel/Popow Ford Riley 100 ronden
4. Friselle/Wilkins BMW Riley 99 ronden
5. Negri/Pew Ford Riley 99 ronden
6. Donohue/Law Porsche Riley 99 ronden
7. Borbosa/Borcheller/France Porsche Riley 99 ronden
8. Friselle/Richard Ford Dallara 98 ronden
9. Blundell/Brown Ford Riley 97 ronden
10.Edwards/Garcia Chevrolet Coyote 96 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet