Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Provily scoort fantastische 1-2-3


Problemen voor Nederlanders
Michel Florie en Steijn Schothorst raken elkaar in de Tarzanbocht, maar beide kunnen hun weg vervolgen, al valt Schothorst enkele posities terug naar P16. Bas Schouten is in gevecht met Jack Swinkels, Schouten moet in de S-bocht even door het grind maar kan zijn weg wel vervolgen zonder veel verlies.

480_splunteren_actie_8948

Van Splunteren met vleugels
In de vierde ronde volgt een echte ‘Van Splunteren-actie’, hij passeert Buri buitenom in de Tarzanbocht. Het lijkt erop dat Van Splunteren vleugels heeft, want binnen de kortste keren zit hij op de versnellingsbak van Malvern om er vervolgens vlekkeloos langs te sturen. Het lijkt wel alsof de Provily-racers op slicks op een droge baan rijden en de rest op regenbanden, want op de nu snel opdrogende baan zijn ze allemaal een stuk sneller dan de rest.

480_florie_0103

Opmars Florie
Florie rijdt in de vijfde ronde nog op de 10e plek, maar in ronde zes komt hij al als 6e door en een ronde later al op P4. Ook Bas Schouten is duidelijk sneller dan de rest.

Malvern valt terug
Aan de kop van het veld heeft Van Splunteren inmiddels een comfortabele marge op Malvern en Buri. Malvern heeft moeite om Buri achter zich te houden, maar als Florie eenmaal aansluit bij de Fin is hij er in ‘no time’ al langs. In de negende ronde moet ook Malvern er aan geloven.

480_schouten_0008

Schouten naar podium
Het verschil in snelheid is extreem, Schouten rijdt ook langs Buri alsof hij in een andere klasse rijdt en heeft het gaatje met Malvern ook al snel dichtgereden. In de laatste ronde racet hij in het Scheivlak brutaal langs de aankomend Eurocup-kampioen en pakt zo voor Provily ook de laatste podiumplaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet