Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: SRT-Team officiëel op de Euro Racing Show gepresenteerd

Dit weekend vindt op de Brussels Expo (Heysel) in Brussel de allereerste editie van de Euro Racing Show plaats. In Luxemburg is de Euro Racing Show de afgelopen jaren een begrip geworden. Met het toevoegen van een Belgische editie trachten de organisatoren de horizon te verbreden. Diverse presentaties vormden afgelopen vrijdagmiddag de eerste hoogtepunten van het weekend.

Tekst en foto's: Willem J. Staat.

 SRT Onthulling
Het kleurenschema van de SRT-Corvette C5R wordt officiëel onthuld.

SRT presenteert officieel haar Belcar Programma
Het Selleslagh Racing Team presenteerde vrijdagavond officiëel haar nieuwe kleurenschema alsmede wedstrijdprogramma voor het komende seizoen. Jeroen Bleekemolen vervangt zoals bekend kampioen Marc Goossens. De verwachtingen bij SRT zijn hoog gespannen. Teameigenaar Patrick Selleslagh uitte bij de presentatie dan ook lovende woorden: "Ik ben ervan overtuigd dat Jeroen dezelfde prestaties als Marc Goossens kan leveren. Tijdens de 24 Uren van Francorchamps afgelopen jaar deelden wij een teambox met GLPK, wij konden de verrichtingen van Jeroen nauwlettend volgen en waren behoorlijk onder de indruk."

 SRT Corvette 2
Het gloednieuwe kleurenschema van de SRT-CorvetteC5R.

SRT op diverse fronten actief
Het SRT-Team is komend seizoen op diverse fronten actief. Behalve aan de MVD Belcar neemt het team met een tweede Corvette C5R eveneens aan het Franse FFSA GT kampioenschap deel. In Frankrijk worden de SRT-kleuren door Eric Cayrolle en Thierry Soave verdedigd. Ook neemt het team komend seizoen aan de 24 Uren van Francorchamps deel. David Hart en Jeroen Bleekemolen hebben voor deze wedstrijd de voorkeur, alhoewel het niet uitgesloten is dat men evenals bij de 24 Uren van Zolder afgelopen jaar vier coureurs zal inzetten. Voor de 24 Uur van Spa-Francorchamps wil men zich bij SRT-Racing in de top 15 kwalificeren en een top 8-finish als doel gesteld.

 Jeroen en David Presentatie
Charmant gezelschap voor David en Jeroen.

Belcar doelstelling
"Ook dit jaar willen wij voor de titel meestrijden maar in tegenstelling tot een ander team, dat als doelstelling heeft alle races te winnen, hebben wij drie 'overall'-zeges voor ogen", verklaart Patrick Selleslagh. Afgelopen seizoen behaalde het SRT-team in zeven races maar liefst vijf overwinningen. Naast teameigenaar Patrick Selleslagh en de twee coureurs bestaat het SRT-team uit vijftien mensen die op vrijwillige basis actief zijn binnen de SRT-organisatie.

 Ligier F3
Op de Euro Racing Show zijn diverse noviteiten te bewonderen, zoals deze Ligier Martini JS 47.

Show hoogtepunten
De Historische bolides van Ligier en Sauber worden op de Euro Racing Show nog eens uitgebreid in het zonnetje gezet, terwijl Toyota, Ford en Renault eveneens met fraaie stands uitpakken. Bij Ligier vallen er zelfs nog twee noviteiten te bewonderen, namelijk de Ligier JS47 Martini, die komend seizoen in de Duitse F3 Recaro Cup te zien zal zijn, en de JS 49 sportscar waarmee voormalig Marlboro Masters winnaar Jonathan Cochet afgelopen winter in de VdV-series bij het debuut op Dijon won. Een bezoek aan de Euro Racing Show dit weekend is zeker de moeite waard.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet