Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

IRL: Luyendijk jr. wil weer deelnemen aan de Indy 500

Arie Luyendijk jr, 24, zoon van tweevoudig Indy 500 winnaar Arie Sr. heeft aangekondigd weer aan de Indy 500 te willen deelnemen.

Tekst: Willem J. Staat

 Arie Luyendijk jr.
Arie jr. wil weer proberen zich te kwalificeren voor de Indy 500. Foto: IRL

Tweede kans voor Luyendijk jr?
Arie jr. wil weer proberen aan de Indy 500 deel te nemen. De zoon van tweevoudig winnaar Arie sr. probeerde zich vorig jaar te kwalificeren, maar zonder succes. Luyendijk leek de laatste plaats te grijpen, maar werd op Bump Day verslagen door de Braziliaan Felipe Giaffone, waardoor Jr. zijn startplaats verloor. Om dit in de toekomst te voorkomen heeft Luyendijk jr. de ervaren ex-IRL-teammanager Skip Faul ingehuurd.

Christian Fittipaldi en Graham Rahal bedankten
Zowel Christian Fittipaldi als Graham Rahal bedankten voor een IRL-aanbod. Fittipaldi, die voor Eddie Cheever in de Amerikaanse GrandAm DP Series uitkomt, vindt zichzelf te oud, terwijl de mening van Graham Rahal vermoedelijk haaks op die van zijn vader staat. "Die gasten op de ovals zijn krankzinnig, en je moet net zo krankzinnig zijn omdat te doen. Dat punt heb ik nog niet bereikt"

Briscoe teleurgesteld
De Australiër Ryan Briscoe, die vorig seizoen tijdens een IRL-wedstrijd op Chicagoland ternauwernood aan de dood ontsnapte, heeft weer contact opgenomen met zijn oude werkgever, Chip Ganassi. Briscoe heeft bij Ganassi naar een derde auto voor de Indy 500 geïnformeerd. Briscoe, die momenteel in de A1 GP Series uitkomt, onderhandelde geruime tijd met PKV Racing voor een Champcar-zitje. "Ze hebben me veel te lang aan het lijntje gehouden en toen waren alle zitjes weg", aldus de teleurgestelde Australiër.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet