Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: Overig nieuws vanuit Geneve

 Porsche 911 GT3

Natuurlijk was het WK Toerwagens niet de enige serie die in Genève aanwezig was. Ook op het gebied van rally, sportwagens en GT's en merkencups viel er het nodige nieuws te noteren. Zo toonde Porsche de GT3-uitvoering van de jongste generatie van de 911, die ongetwijfeld weer in heel wat GT-races voor een flink deel van het startveld zal gaan zorgen.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

 Renault Clio Cup 2006

Wat betaalbaarder is de Cup-versie van de nieuwe Renault Clio, waarmee komend seizoen in Duitsland en Spanje voor het eerst gaat worden geracet. Het is de bedoeling dat daarna ook andere landen volgen, al wordt bij Renault onder invloed van topman Carlos Ghosn ook duidelijk het mes gezet in de omvang van de sportactiviteiten. De Nederlandse importeur liep wat dat betreft dus min of meer voor op de ontwikkelingen in de rest van Europa, hoewel initiatieven als de Dunlop Sportmaxx Clio Cup en het nieuwe Noord-Europese Formule Renault-kampioenschap aantonen dat je ook kunt racen zonder dat een importeur daar teveel geld in steekt.

 Peugeot 207 RCup

Een interessant studiemodel zagen we bij Peugeot in de vorm van de 207 RCup, waarmee je zo het circuit op kan. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren is echter zeer de vraag, want de afgelopen jaren toonde het Franse merk wel meer van dergelijke prototypes, zonder dat daar verder ooit iets mee gebeurde. We herinneren ons een fraaie raceversie van de 407, waarmee Peugeot in de DTM geen slecht figuur zou hebben geslagen...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet