Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Champcar: Hereniging in 2007?

Tijdens de ROC oftewel Race Of Champions in December 2005 hebben IRL-organisator Tony George en Champcareigenaar Kevin Kalkhoven uitgebreid met elkaar gesproken.

Tekst Willem J.Staat.

 _____________
Worden de twee logos in 2007 één gemeenschappelijk logo?

Uitgelekt
Gisteren lekte in het openbaar uit dat IRL-organisator Tony George en Kevin Kalkhoven ter gelegenheid van de ROC begin december, in Parijs, uitgebreid met elkaar gesproken hebben. Het uitlekken van dit nieuws werd door beiden niet in dank afgenomen. Champcareigenaar Kalkhoven: "Ik ben hier allerminst blij mee. Juist de afgelopen maanden hebben Tony George en ik veel vooruitgang geboekt om elkaar beter te leren kennen." Beiden brachten recentelijk meerdere skivakanties met elkaar door!

50/50?
De twee eigenaars ontkennen dat er een intentieverklaring is, maar volgens het geruchtencircuit zou bij een hereniging tussen Champcar en de IRL de eigendomsrechten voor een nieuw kampioenschap tussen Kalkhoven en George voor vijftig procent verdeeld worden. Ook Honda en Ford zouden van het nieuwe pakket deel uit blijven maken. Zoals men weet gaat Champcar in 2007 gebruik maken van een gloednieuw Panoz-chassis, die na dit jaar de Lola's aflossen. Op dit moment levert Panoz eveneens chassis aan de IRL. Ook woordvoerder Fred Nation van de IRL erkende dat er met Kalkhoven gesproken was.

Vorig jaar vonden reeds op het vliegveld van Michigan in het diepste geheim de eerste gesprekken plaats, waarbij Roger Penske op voorspraak van Mario Andretti en Roger Clarke van Honda als bemiddelaar trachtte te fungeren. Uiteindelijk liepen deze gesprekken op niets uit. Interessant is dat Kevin Kalkhoven inmiddels aan de fans een oproep gedaan heeft om zich niet meer met de gang van zaken in de media te bemoeien. "Als ze werkelijk om 'American Open Wheel Racing' geven, dan moeten ze Tony en mij met rust laten!" waarschuwde Kalkhoven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet