Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Champcar: Katherine Legge tekent bij PKV Racing

Het slechtst bewaarde geheim van de Champcar World Series werd gisteravond in Los Angeles bevestigd: de Britse Katherine Legge komt komend seizoen uit voor het team van PKV in de Champcar World Series.

Tekst Willem J. Staat.

 _____________
De Britse Katherine Legge komt komend seizoen voor PKV uit.

Volledig seizoen voor Legge
Katherine Legge zal in de geschiedenis van de Champcar World Series de eerste vrouw zijn die een volledig seizoen voor haar rekening neemt. In 1985 reed de Amerikaanse Lynn St. James zes wedstrijden in het kampioenschap. "Ik ben er erg trots op om deel uit te maken van het PKV Team", verklaarde Legge, die Mr. Kalkhoven, Dan Pettit en teameigenaar Jimmy Vasser nogmaals voor de gegeven kansen bedankte. Legge won in 2005 enkele Formule Atlantic-wedstrijden en de Britse was de eerste vrouw die op dit niveau in de VS races wist te winnen.

"Katherine deed een uitstekende job in de Formule Atlantic en was zeer indrukwekkend tijdens de tests met een Champcar de afgelopen maanden", benadrukte teameigenaar Kevin Kalkhoven. PKV teameigenaar Kalkhoven: "Natuurlijk wordt 2006 voor Katherine een leerjaar, maar wij zijn ervan overtuigd dat ze zich als rijdster goed gaat ontwikkelen en er met het nieuwe Champcar-chassis in 2007 helemaal klaar voor is." Afgelopen wintermaanden testte Legge nog met een Minardi Formule 1 en een A1 GP-chassis.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet