Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Gratis formulewagen cursus

dutch_formula_ford

Circuit Park Zandvoort organiseert ook in 2011 in samenwerking met de Formule Ford Club en enkele Formule Ford teams wederom een drie daagse Formulewagen cursus. De cursus wordt gehouden op 7, 8 en 9 februari 2011 op Circuit Park Zandvoort en is gratis voor rijders die zich inschrijven voor het Dutch Formula Ford Championship 2011.

Na een geslaagde kennismakingdag 26 november j.l. waarbij jonge rijders hebben kunnen proeven aan de Formula Ford wordt er nu een vervolg aan gegeven met de organisatie van de drie daagse Formulewagen cursus. Met de inzet en medewerking van de Formule Ford Club Nederland en een aantal Formule Ford teams en rijders worden de jonge coureurs de basis beginselen bijgebracht van het racen in een Formule wagen.

Aan het eind van de cursus kunnen de rijders het KNAF examen afleggen zodat zij over de juiste licentie beschikken om in 2011 te kunnen racen in een Formule wagen. Vanaf 15 jaar kun je al deelnemen aan het Dutch Formula Ford Championship. Je moet dan wel
in 2011 16 jaar worden.

480_rogier_blij_3apr10-234

De cursus in niet alleen geschikt voor beginners, ook de gevorderde rijders kunnen onder begeleiding van enkele ervaren formulewagen coureurs de fijne kneepjes van het racen in open auto’s leren. Bijna alle grote namen in de Nederlandse autosport hebben hun basis gelegd voor hun car control in de Formula Ford. O.a. Jeroen Bleekemolen, Tom Coronel, Jaap van Lagen en
Ricardo van der Ende loven de Formule Ford om de mogelijkheden die het hun heeft geboden, zoals het omgaan met de mechanische grip in een race auto en profiteren daar nu nog dagelijks van.

Ben je van plan om in 2011 deel te gaan nemen aan het Dutch Formula Ford Champioenship dan is de cursus twv € 975,- excl. btw gratis. Het cursus geld wordt dan in mindering gebracht op het inschrijfgeld voor het Dutch Formula Ford Championship 2011.
Heb je nog geen Formula Ford tot je beschikking dan zijn er mogelijkheden om een auto te huren. De cursus is mogelijk met zowel een Duratec als ook een Zetec Formula Ford.

480_melroy_geeft_les_BPPL9140

Aanmelden voor de cursus doe je door een e-mail met je gegevens te sturen naar menno@cpz.nl o.v.v. Formula Ford Cursus.

Met vriendelijke groet,
Namens de Dutch Formula Ford organisatie,
Ron Boon
Menno Weeda
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet