Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

GP2: Van der Garde kiest toch voor GP2 en blijft bij Addax

Na de kater met Virgin heeft Giedo van der Garde toch voor een zitje bij Addax geopteerd. Dat maakte de coureur vanmorgen bekend.Giedo van der Garde heeft besloten om in 2011 opnieuw voor Addax te rijden in de GP2, ondanks meerdere opties, waaronder een zitje in de Formule 1. De Nederlander wil nu vechten voor het GP2-kampioenschap, om zich zo te richten op een competitief Formule 1-stoeltje in 2012.

Tekst en Foto: PR

giedo_gp2_2011Van der Garde blijft bij Addax
Giedo van der Garde:
"Ik ben blij dat de plannen voor volgend jaar rond zijn en wil Addax graag bedanken voor hun vertrouwen. De GP2 zal met een hagelnieuw chassis rijden in 2011, wat betekent dat iedereen vanaf nul zal beginnen met de afstelling van de auto. Een nieuwe auto betekent natuurlijk een enorme uitdaging en ik ben zeer gemotiveerd om voor het kampioenschap te knokken en verder te werken aan mijn ultieme doel; een zitje bij een competitief Formule 1-team."

Addax-teambaas Alejandro Agag: "Ik ben heel blij met het feit dat Giedo heeft besloten om nog een jaar voor ons te rijden. Ik ben er absoluut van overtuigd dat dit de juiste beslissing is, met het oog op een competitief Formule 1-stoeltje. Ik denk dat Giedo een zeer sterke kandidaat is voor de GP2-titel. En we hebben dit jaar al gezien wat die titel voor een coureur kan betekenen; de kampioen van 2010 rijdt volgend jaar voor Williams F1. Barwa Addax zal al zijn middelen inzetten om het talent van Giedo te ondersteunen, zodat hij zijn doel kan bereiken. We hebben nu een jaar met Giedo gewerkt en zijn relatie met het team is geweldig. Het team loopt met hem weg en we zijn erg blij dat hij nog een jaar blijft."Komend seizoen wordt Giedo wederom bijgestaan door zijn hoofdsponsors McGregor, Voicecash en Beelen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet