Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Audi met twee R8 LMS naar Bathurst

Het Audi Race Experience Team Joest zal op 6 februari a.s. met twee R8 LMS deelnemen aan de 12 Uur van Bathurst op het Australische Mount Panorama.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Audi

bathurst_12u

Audi naar Bathurst
Audi heeft voor de 12 Uur van Bathurst de volgende combinaties ingeschreven: Lowndes/Luff/Edy en Basseng/Mies/Darrel O’Young.

Craig Lowndes werd reeds driemaal V8 Supercarkampioen en wist de Bathurst 1000 niet minder dan vijfmaal op zijn naam te schrijven. Warren Luff beschikt eveneens over veel V8 Supercar-ervaring. Mark Edy komt voor Audi in het Australische GT-kampioenschap uit. Darrell O’Young wist Audi bij de 12 Uur van Sepang in Maleisië te overtuigen en fungeerde in China als plaatsvervanger van Alexandre Premat.

De 12 Uur van Bathurst is het begin van een serie lange-afstandswedstrijden waarmee Audi in 2011 aan deel wil nemen. Andere hoogtepunten zijn 24 U Nürburgring en de 24U van Francorchamps.

Het 6,213 km. lange circuit van Mount Panorama werd in 1938 geopend en de Bathurst 1000 voor de V8 Supercars is het jaarlijkse hoogtepunt op de Australische autosportkalender. Het circuit staat bekend om een hoogteverschil van 174 meter en het 2 km. lange rechte stuk van Conrod Straight.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet