Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch GT4

Dutch GT4: Eredivisie in actie op vier verschillende circuits in 2011

480_phil_tevreden_0300

De kalender van het HTC Dutch GT4 Championship voor 2011 is bekend. Voor het derde seizoen van de eredivisie van de Nederlandse autosport staan er niet, zoals in voorgaande jaren zeven, maar acht evenementen op de agenda. De helft van de raceweekeinden wordt samen met de Europese GT4-klasse verreden. Er staan in totaal 23 races gepland, verdeeld over de circuits Zandvoort, Spa-Francorchamps, Zolder en Assen.

Tekst: PR
Foto's: Fast Company

Afgelopen jaar werd Phil Bastiaans (Porsche 997 GT4) de tweede kampioen van het HTC Dutch GT4. Peter van der Kolk (Corvette C6) behaalde de titel in de Legend Cup. Maar waar er in 2010 zeven evenementen waren, heeft het HTC Dutch GT4 volgend seizoen acht raceweekeinden op de agenda staan. Vanaf komend jaar geldt dat voorafgaand aan de Formido Finaleraces de resultaten van één evenement – met voor de deelnemer het minst aantal punten – worden weggestreept. Daardoor kan een deelnemer eventueel een weekeinde, behalve de Finaleraces, zonder gevolgen missen.

480_close_racing1_3369

Komend jaar begint het HTC Dutch GT4 met twee raceweekeinden op Circuit Park Zandvoort het seizoen. Zoals altijd wordt het Nederlandse raceseizoen afgetrapt tijdens de traditionele Kruidvat Gillette Paasraces op 25 april 2011. De Profile Tyrecenter Pinksterraces volgen op 13 juni.

Na twee evenementen in Zandvoort, staan er twee weekeinden in België gepland, die samen met de GT4 European Cup gereden worden. Op 9 juli verschijnt de Nederlandse koningsklasse op de startopstelling van het fameuze circuit van Spa-Francorchamps. Een week later, 17 juli, rijdt het HTC Dutch GT4 op Circuit Zolder in het voorprogramma van de Superleague Formula.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet