Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Petrov mag nog twee jaar blijven

petrov

Vitaly Petrov mag zich ook de komende twee jaar Formule 1-coureur blijven noemen. De eerste Rus ooit in de Formule 1 heeft voor twee jaar bijgetekend bij het team dat volgend jaar Lotus Renault Grand Prix zal heten.

Tekst: Daan Jeuken. Foto: Peter van Egmond

Laatste indruk
Petrov had een moeilijk debuutjaar in de Formule 1. De eerste stappen in de koningsklasse van de Formule 1 gaan voor menig rijder met vallen en opstaan, als je dan ook nog Robert Kubica als teamgenoot hebt dan valt het niet mee om jezelf in de schijnwerpers te rijden. Toen de druk van het team gedurende het jaar ook nog eens werd opgevoerd, resulteerde dat in foutjes, zoals tijdens de kwalificatie in Spa-Francorchamps.

Het is echter de laatste indruk waarmee de Formule 1 de wintermaanden ingaat. En tijdens de laatste Grand Prix van het jaar speelde Petrov een hoofdrol door Fernando Alonso de hele race achter zich te houden, en hem daarmee van de titel af te houden. Behalve deze laatste indruk is het voor Renault ook nog steeds interessant om een Rus in het team te hebben. “Met dank aan Vitaly is de deur tussen de Formule 1 en Rusland geopend”, legde Gerard Lopez, Chairman van het Renault F1 Team, uit. “We hebben de afgelopen maanden al nauwe banden kunnen leggen met dit land en met enkele sterke bedrijven.”

”Veelbelovend 2010”
Ondanks regelmatige kritiek gedurende het jaar sprak teambaas Eric Boullier over een “veelbelovend 2010”. “Nu Vitaly bij ons blijft, kunnen we hier in 2011 en 2012 op doorbouwen. Hij heeft bewezen dat hij het kan, maar in 2011 zal hij dit elk weekend moeten laten zien.”

“Ik ben erg blij dat ik bij het team mag blijven”, reageerde de Rus. “ Ik heb veel geleerd over de sport, de circuits en de auto’s. Hierop kan ik voortborduren. Het afgelopen jaar stond in het teken van leren, 2011 draait om resultaten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet