Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

IRL: Kanaan naar De Ferran Dragon Racing

Gil de Ferran maakte vandaag bekend dat zijn landgenoot Tony Kanaan het komende Indycar-seizoen voor het team van De Ferran Dragon Racing gaat uitkomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Indycar

image003
Ooit tegenstanders op de baan. Tony Kanaan gaat in 2011
voor het team van Gil de Ferran uitkomen!

Kanaan naar de Ferran Dragon Racing
“Dit contract is veelbetekenend en een “major coup” voor De Ferran Dragon Racing. Als kampioen heeft hij zich bewezen en hij brengt een schat aan ervaring met zich mee. Tony rijdt nog steeds aan de kop van het veld en er zijn nog geen tekenen van achteruitgang. Ik ben er zeker van dat zijn bijdrage aan het team met betrekking tot snelheid en succes voor de toekomst van onschatbare waarde zal zijn. Tony’s aanwezigheid betekent dat wij de intentie hebben om in de toekomst een hoofdrol te gaan spelen.” aldus teambaas Gil de Ferran.

In 2002 kwam Kanaan voor het eerst in de Indy 500 uit en reed in 2003 een volledig seizoen voor het team van Andretti Green Racing. In 2004 schreef Kanaan autosportgeschiedenis door als enige rijder alle te verrijden ronden van het IRL-kampioenschap af te leggen en tevens de titel te winnen.

Tony Kanaan: “Ik ben werkelijk verheugd dat ik met het team van De Ferran Dragon Racing kan samenwerken. Ik heb enorm veel respect voor Steve Luczo, Jay Penske en Gil de Ferran, die ik zowel als rijder en teambaas ken. Ik weet dat de teambazen passie voor de sport hebben en de droom hebben om tot de besten van de sport te willen behoren. Er is geen twijfel dat wij veel werk voor de boeg hebben, maar gezien de energie die hier bruist voel ik dat dit team top gaat worden en waar ik met mijn jarenlange ervaring een bijdrage aan kan leveren. Eén ding is zeker. 2011 gaat een bijzonder seizoen gaat worden.” Overigens wordt TK op 31 december al 36!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet