Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Superleague Formula

Superleague Formula: Racekalender 2011 bekend

yelmer_rober_pc

De 2011-kalender van Superleague Formula by Sonangol wordt gekenmerkt door een aantal historische, befaamde, nieuwe en terugkerende circuits. De grootste ontwikkeling betreft drie nieuwe niet-Europese circuits die, ondanks dat deze nog niet bevestigd zijn, een uitbreiding betekenen op de ronden in China afgelopen oktober.

Tekst: PR
Foto: Willem J. Staat

Superleague Formula keert in elk geval terug naar China, voor races wederom op het Ordos International Circuit en in Beijing, deze keer vroeger in het seizoen om plaats te maken voor de drie gloednieuwe evenementen.

De eerste helft van 2011 blijft een Europese aangelegenheid met medio april het historische Monza in Italië als openingscircuit. Drie weken later doet Superleague dan het pittoreske Portimao (Portugal) aan. Begin juni doet Superleague, als eerste van vier bekende circuits in zeven weken, Assen voor de tweedemaal aan, met daarop volgend de Nürburgring (Duitsland). Vervolgens verplaatst de karavaan zich in juli naar Navarra (Spanje) alvorens halverwege het seizoen Zolder (België) aan te doen. Het gerenoveerde Britse Donington Park is één van de terugkerende circuits dit seizoen, na in 2010 te zijn overgeslagen. Na deze race genieten de teams en coureurs van een welverdiende vijf-weekse vakantie alvorens de vleugels naar de non-Europese circuits uit te slaan.

September zal helemaal in het teken staan van de Aziatische races en in oktober staan nog twee data in potlood ingetekend. Het twaalfde en laatste evenement vindt in november 2011 plaats.

Net als in 2010 zullen alle raceweekenden bestaan uit twee races en een Super Finale waarin door het jaar heen een totaal van 3,36 miljoen euro kan worden gewonnen. Daarnaast verdient de seizoenswinnaar een bedrag van 1 miljoen euro, is de tweede plek goed voor 500.000 en neemt de als derde geëindigde coureur ook nog een cheque van 250.000 mee naar huis.

Superleague Formula Competitions Directeur Robin Webb: "Nadat we afgelopen seizoen met succes onze racekalender hebben verdubbeld, en bedenk dat dit wel 36 races zijn, is het nu onze mening dat dit een perfect aantal is om aan te houden. De Chinese ronden hebben ons dit jaar veel geleerd dus ik denk dat het goed in om in dit vierde seizoen meer verre landen aan te doen. Op deze manier laten we meer mensen kennismaken met Superleague. Een combinatie van zeven Europese en vijf niet-Europese circuits is voor nu de perfecte verhouding.’’

Superleague Formula kalendar 2011:
Ronde 1 Italië Autodromo di Monza April 16/17
Ronde 2 Portugal Autódromo do Algarve Mei 7/8
Ronde 3 Holland Circuit TT Assen Juni 4/5
Ronde 4 Duitsland Nürburgring Juni 18/19
Ronde 5 Spanje Circuito de Navarra Juli 2/3
Ronde 6 België Circuit Zolder Juli 16/17
Ronde 7 GB Donington Park Augustus 6/7
Ronde 8 China Ordos International Circuit September 10/11
Ronde 9 China Beijing International Street Circuit September 17/18
Ronde 10 TBC Non-Europees Oktober
Ronde 11 TBC Non-Europees Oktober
Ronde 12 TBC Non-Europees November

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet