Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Kort nieuws Kelly Racing test nieuw Holden-chassis.

Het team van SBR(Irwin Racing) presenteerde het nieuwe kleurenschema voor de inschrijving van Alex Davison. Daarmee was SBR het eerste team die haar 2011-design presenteerde.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s BAM Media

irwin_livery_2010
De nieuwe look voor de SBR Falcon van Irwin Racing


SBR presenteert nieuw kleurenschema
De eerste testdagen van het spectaculaire Australische V8 Supercarkampioenschap staan voor 29 januari 2011 op Eastern Creek Raceway op de kalender. Voorafgaande aan deze datum zullen de meeste teams updates hebben aangebracht of indien nodig de kleurenschema’s aangepast hebben. Het team van SBR presenteerde als eerste het “revised” kleurenschema van de Irwin Racing Falcon die door Alex Davison bestuurd wordt. Davison komt volgend seizoen voor het derde achtereenvolgende jaar voor het team van SBR uit. “Helaas hadden wij niet het succes dat wij verwacht hadden maar de ingrediënten zijn voldoende aanwezig. Zeker naar aanleiding van hetgeen dat wij in de afgelopen weken geleerd hebben.”

Teambaas Ross Stone: “In Sydney reden Shane van Gisbergen en Alex Davison met dezelfde set-up. Er was absoluut geen rivaliteit, zij hielpen elkaar. De Falcon reageerde hier uitstekend op. Eigenlijk was het mee fine-tuning”

kr_-2_holden_chassis
Rick Kelly met het gloednieuwe KR-02 Holden chassis in actie.

Eerste test voor Kelly Racing op Winton
Het team van Kelly Racing stelde gisteren David Reynolds voor de eerste maal in de gelegenheid om de Holden Commodore chassis PEO48 te testen. Reynolds legde met de PE048 meer dan 100 ronden af. Reynolds voelde zich direct op zijn gemak in de auto, en er behoefden slechts weinig veranderingen te worden aangebracht. De afgelopen twee seizoenen werd deze bolide door Rick Kelly bestuurd. Teambaas Rick Kelly reed zelf de allereerste kilometers met een gloednieuw Holden-chassis KR-02 chassis. Rick Kelly: “Als team zijn wij meer dan tevreden. Ons team heeft fantastisch werk geleverd om hier met vier auto’s aanwezig te zijn. En dit slechts één week na de finale in Sydney. Ik ben erg enthousiast over mijn nieuwe auto.Ik geloof dat het één van de best gebouwde Holdens is, die ik ooit in mijn carrière gereden heb. Het oog voor detail is ronduit sensationeel en ik neem mijn pet af voor het werk van onze crew.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet