Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Nelson Piquet Jr. wordt Trucker

Nelson Piquet Jr. is door het team van Kevin Harvick voor een volledig seizoen in de NASCAR Camping World Truck series gecontracteerd.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

14-12_piquet_jr_trucker


Nelson Piquet Jr. wordt NASCAR Trucker
Nelson Piquet Jr. zal in de NASCAR Camping World Truck Series in 2011 een volledig seizoen afwerken. De oud Renault F1-rijder heeft een contract met het team van KHI getekend. Teambaas Kevin Harvick:” In vijf starts heeft hij zich met solide resultaten bewezen.Het verheugt ons dat wij Nelson Jr. in ons programma hebben opgenomen voor de volgende stap in zijn carrière.”

Piquet kijkt nu al hoopvol naar het seizoen uit en verwacht dat de samenwerking met KHI zijn vruchten zal afwerpen. Piquet’s teamgenoot Ron Hornaday heeft voor KHI enkele kampioenschappen gewonnen. Ron Hornaday was ook de man die vijfvoudig kampioen Jimmie Johnson aan het begin van zijn fenomenale NASCAR-carriere heeft bijgestaan.

Piquet maakte dit jaar zijn debuut op Daytona en eindigde bij zijn debuut als zesde. Daarna reed hij nog enkele races. Op Watkins Glenn maakte hij zijn Nationwide debuut, waar hij zich tiende kwalificeerde en uiteindelijk als zevende eindigde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet