Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Cadillac terug in de racerij!

Na een afwezigheid van drie jaar keert Cadillac terug in de racerij. Cadillac keert in 2010 terug in de SCCA World Challenge GT-series.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GM11-cts-v-couperacecar-19.jp1

Verrassende comeback Cadillac
Tussen 2004 en 2007 kwam Cadillac in de Amerikaanse SCCA World Challenge GT-series met de CTS-V Sedan uit. Het merk won tweemaal het merkenkampioenschap en éénmaal het rijderskampioenschap.

Cadillac zal komend seizoen twee teams in de World Challenge GT klasse in gaan zetten. De auto is gebaseerd op de CTS-V Coupé. Don Butler van de Cadillac Marketing Afdeling: “De comeback naar de SCC World Challenge is een prachtige manier om de capaciteiten en de prestaties van de CTS-V Coupé te tonen. De racewagens in deze klasse zijn gebaseerd op het serieproduct en dit stelt ons in staat om onze prestaties niet alleen in de showroom met onze concurrenten te vergelijken. Cadillac werkt nauw samen met Pratt&Miller, die de CTS-V Coupé ontwikkeld heeft. Hoewel er enkele onderdelen aan het SCCA-reglement aangepast moeten worden, probeert men toch zoveel mogelijk standaard te houden.”

Jim Campbell van GM Motorsports: “Het SCCA World Challenge Programma leent zich uitstekend voor de overdracht van kennis. Van hetgeen wij op de baan leren kunnen wij profiteren door te zorgen dat de V-Series blijft presteren!.”

De eerste SCCA World Challenge vindt in St. Petersburg op het weekend van 25-27 maart 2011 plaats. De Cadillac’s zullen bestuurd worden door drievoudig ALMS GT-kampioen Johnny O’Connell en Andy Pilgrim, die in 2005 kampioen werd in de SCCA World Challenge GT-series. De 48-jarige O’Connell kwam sinds 2001 voor Chevrolet uit. Bij Chevrolet zal men op korte termijn de plannen voor 2011 bekend maken.11-cts-v-couperacecar-25.jp1

De Cadillac CTS-V is uitgerust met een 6,2L V8(supercharged) motor die ongeveer 556 pk. levert. Het SCCA kampioenschap wordt sinds 1944 georganiseerd en de wedstrijden bestaan uit een wedstrijdafstand van maximaal 50 minuten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet