Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Audi sluit "niet zo heel succesvol seizoen" af

audi_finale_1
DTM-auto's voor het Audi Sportpark-stadion in Ingolstadt

Onder de titel "Audi Sport Finale 2010" sloot Audi gisteravond in Ingolstadt het nu voorbije raceseizoen af. Er werd teruggeblikt op de behaalde resultaten, waarbij sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich heel eerlijk sprak van een "niet zo heel succesvol seizoen". Natuurlijk behaalde Audi een drievoudige overwinning in de 24 Uur van Le Mans, maar in de DTM bleef het merk met slechts twee overwinningen uit elf races duidelijk achter bij de verwachtingen. Ullrich somde op wat er tijdens de DTM-races allemaal mis was gegaan. "Soms heb je wel eens zo'n jaar, maar we laten ons daardoor niet uit het veld slaan en zijn extra gemotiveerd om het volgend jaar beter te doen", zei de Oostenrijker. Natuurlijk waren er nog wel een paar Audi-successen te vieren, zoals de Belcar-kampioenstitel voor Anthony Kumpen en Gregory Franchi met de Audi R8 LMS.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productionsaudi_finale_2
Winnende auto's: de R15 uit Le Mans en de R8 Belcar-kampioensauto van Kumpen/Franchi, plus de Le Mans-safety car

audi_finale_4
Belcar-kampioenen Kumpen en Franchi werden gehuldigd door Audi-bestuurslid Peter Schwarzenbauer (links) en sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich (rechts)

audi_finale_5
Terugblikken op een niet zo heel geslaagd DTM-seizoen: naast presentatrice Verena Wriedt van links naar rechts Timo Scheider, Miguel Molina, teambaas Hans-Jürgen Abt en sportdirecteur Ullrich

audi_finale_6
De sfeer was prima tijdens de avond

audi_sport_finale_7
En voor de Audi A8-shuttles met quattro-vierwielaandrijving vormde ook de sneeuw na afloop geen probleem


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet