Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Ferrari presenteert nieuwe GT2 voor ALMS en Le Mans Series

Enkele dagen na de introductie van de 458 Challenge verschenen vandaag de eerste foto’s in de media van de Ferrari 458 GTC, die de Ferrari F430 GT2 in langeafstandsraces gaat vervangen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Ferrari

ferrari_458_gtc_2
Het is een echte Ferrari. Hij is veel mooier dan zijn voorganger!


Testprogramma 458 GTC
De opvolger van de Ferrari F430 heet Ferrari 458 GTC. Momenteel wordt er in Maranello door Jamie Melo, Tony Vilander en Gianmaria Bruni in Maranello een uitgebreid testprogramma afgewerkt. Zoals bekend komt de Braziliaan Jamie Melo in de ALMS voor het team van Risi Competizione uit. Bruni/Vilander wonnen voor Ferrari dit jaar de Constructeurstitel in de Intercontinental Le Mans Cup.

Antonio Coletta van de Ferrari Klantenafdeling: “Wij zijn verheugd over de feedback van zowel engineers als coureurs. Het ontwikkelingsprogramma bevindt zich nog in een beginstadium en dit is pas de derde keer dat er met de auto getest wordt. Dankzij de gunstige weersomstandigheden in de afgelopen twee dagen konden wij meer data vergaren dan in de vorige testsessies.”

De volgende stap? “Wij willen in de wintermaanden zoveel mogelijk data vergaren om in Sebring goed voorbereid op de startstreep te staan.

De prijs van de 458 GTC, die met een 4,5L V8 motor is uitgerust, bedraagt 480.000 Euro. Voor de Challenge versie moet 245.000 Euro worden neergeteld. De Challenge-versie is bijna gelijk aan de GT3 variant van de 458 GTC.

ferrari_458_gtc_1
De Ferrari 458 GTC op een besneeuwd Fiorano


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet