Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Lotus Renault GP opvolger van Renault F1 Team in 2011

lotus_renault

Vandaag maakt Renault bekend dat het volgend seizoen als Lotus Renault GP zal deelnemen aan het FIA Formula One™ World Championship 2011.

Nadat het fameuze merk in 2010 terugkeerde in de Formule 1 hoopt Lotus zo terug te kunnen keren in de hoogste regionen van het klassement. Deze opvallende stap wordt mogelijk gemaakt dankzij de nauwe samenwerking met de sterke partner Genii Capital, die zich tot eind 2017 verbindt aan Lotus Renault GP en zich ook sterk zal maken om de technische ontwikkeling van Lotus straatauto’s te bevorderen. Samen met de ondersteuning en expertise van Renault als leverancier van motoren rekent Lotus Renault GP op successen als in de oude glorietijd.

Gerard Lopez, Chairman van het Renault F1 Team, is blij met dit positieve nieuws: “Het is ontzettend spannend om aan het begin te staan van een nieuw tijdperk voor het team. We zijn erg blij dat ook de sterke samenwerking met Renault de komende seizoenen wordt voortgezet. Het is een mooie beloning voor het harde werk dit jaar van het team in Enstone dat we nu een fantastisch sponsorship hebben kunnen binnenhalen en kunnen investeren in de toekomst.”

Group Lotus CEO Dany Bahar is ook blij met de nieuwe situatie: “Ik kan geen beter platform bedenken voor een automerk dan autosport en Formule 1 is natuurlijk de absolute top. We zijn ons bewust dat ons merk veel controverse heeft opgeroepen, maar zijn verheugd dat we nu onze positie voor eens en voor altijd kunnen verbeteren: Wij zijn Lotus en we zijn terug!”

Investeerder Genii Capital heeft de aandelen van Renault opgekocht en is hiermee naast Group Lotus plc mede-eigenaar van Lotus Renault GP.

In 2011 zal Lotus Renault GP racen in de legendarische zwart en goud kleurstelling, waarmee het merk in de jaren 80 furore maakte. Ook toen werkten Lotus en Renault nauw samen.

Renault scoorde afgelopen seizoen een vijfde plaats in het constructeurskampioenschap, mede dankzij drie podiumfinishes van Robert Kubica. Lotus Renault GP heeft zich voor volgend seizoen ten doel gesteld om deze positie te verbeteren en de strijd aan te gaan met de gevestigde toppers in Formule 1.

Bron: www.total-competition.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet