Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: 36 Ford Falcon podiums in 2010

Ondanks aanvankelijke budgettaire beperkingen en de overstap van het supersterke Triple Eight Racing naar Holden heeft de Ford Falcon dit jaar tegen alle verwachtingen in met James Courtney het spectaculaire Australische V8 Supercarkampioenschap gewonnen. Bij Ford maakte men vandaag wat interessante gegevens bekend.

Tekst Willem J. Staat/PR
Foto’s Ford

djr_falcon


36 Podiums voor Ford Falcon-coureurs
De helft van de Top 10 klasseringen in de eindstand van het kampioenschap wordt door Ford-coureurs ingenomen. Chris Styring, Ford’s Group Manager voor Motorsport, Sponsorship en Events: “Wij zijn enorm trots op de rijders en teams die aan dit succes hebben bijgedragen.”

“Onze felicitaties gaan uit naar James Courtney en Jim Beam Racing(DJR) voor het behalen van het kampioenschap en Mark Winterbottom die voor FPR als derde eindigde. Hoewel wij qua aantal de schijn tegen ons hadden slaagde Ford erin om constant overwinningen en podiums te behalen”

“De blauwe jongens” deden het uitstekend in het kampioenschap. Van de 26 wedstrijden werden er 10 door Ford gewonnen. Het seizoen werd met vier overwinningen in de laatste vijf in Tasmanië, Kanton en Sydney afgesloten.

Ook wees Styring erop dat het succes te danken was aan de opkomende sterren. “Met de debuutoverwinningen van Jonathan Webb en Paul Dumbrell zijn wij ervan overtuigd dat wij een sterke toekomst in de sport hebben.”

Mark Winterbottom van Ford Performance Racing stond in 26 wedstrijden maar liefst 12 maal op het podium en Shane van Gisbergen mocht voor het team van Stone Brothers Racing maar liefst negenmaal op het ereschavot plaatsnemen.

In 26 wedstrijden liet de Ford Falcon tienmaal de snelste ronde registreren en stond negenmaal op pole. Alex Davison behaalde voor het team van SBR zijn eerste pole in Darwin.

Van de 78 te veroveren podiumplekken werden er dit jaar 36 door Ford-coureurs opgeëist. Niet slecht voor een merk dat bij velen van tevoren als de gedoodverfde verliezer gebrandmerkt werd!

actie_shane
Negen podiums voor Shane van Gisbergen!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet