Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

FIA GT1: Nicky Pastorelli 9de en 11de in slotraces seizoen

np_san_luis

Het laatste raceweekend van de FIA GT1 wereldkampioenschap van 2010 was op het circuit van San Luis in Argentinië. Nicky Pastorelli, rijdend in de Lamborghini Murcielago RS670 van het All-Inkl.com team, eindigde de Qualifying race op een 9e en de Championship race op een 11de plaats.

Tekst en foto: PR

Nicky Pastorelli: “Op het resultaat na was het toch wel een positief weekend. Het is een fantastisch circuit om op te rijden. Het is heel erg mooi en speciaal door de vele hoogteverschillen. Het loopt om een meer heen tussen de bergen door en je rijdt tussen muren in, maar het heeft wel weinig grip.”

Groot belang
“Wij waren hier als één van de weinige teams nog nooit geweest, dus de trainingen waren voor ons van groot belang. Helaas door de regen konden we niet veel rijden. Dit betekende dat we de kwalificatie in moesten na maar 10 rondes te hebben getest. Een 7de plek was dus erg goed.”

Races
“In de Qualifying race ging helaas de pitstop niet geheel vlekkeloos en zagen we beiden bijna niets vanwege veel olie van een andere auto op de voorruit. Dus eindigde we als negende. De Championship race begon met een erg goede start, maar helaas werd ik er halverwege de eerste ronde af gereden en dus moest ik als laatste aansluiten. Uiteindelijk zijn we 11de geworden, waar ik heel blij mee ben. Want inhalen is hier moeilijk. Er wordt hier zo weinig gereden, dat er naast de ideale lijn veel zand ligt dus als je wilt inhalen is het erg glad.”

Mooi seizoen
“Het was een super mooi seizoen. Wel zou ik volgend jaar wat meer geluk willen hebben. Ik wil graag het All-inkl.com Racing Team met al zijn mensen bedanken voor dit seizoen en voor hun harde werk. Rene Munnich (eigenaar) en Marc Basseng (teammanager) speciaal.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet